Clinique goes matte

Matte lipstick is naast een lichte lipgloss mijn favoriete item voor m’n lippen. Ik hou van het matte effect, omdat het m’n dunne lippen een extra touch geeft. Meestal geeft matte ook een vrij natuurlijk effect, zonder het sheer effect. Soms, bij feestdagen bijvoorbeeld, vind ik het leuk om sheer lipsticks te verkiezen omdat het dan voor mij wel mag.

Clinique speelt in op deze matte trend en brengt de Pop Matte lipsticks op de markt. Drie hoeraatjes, want afgelopen maand heb ik ze dagelijks gedragen én ze hebben enkel maar voordelen. Om eerlijk te zijn wou ik één negatief gegeven vertellen, maar er is echt absoluut niets aan te merken op deze lipsticks.

Ik gebruik de producten al langer, omdat mama ze vroeger altijd kocht voor haar huid. Je kent dat wel, als jong meisje met drie vingers in de pot dagcrème zitten. Daarnaast was ik een pro in het aanbrengen van lipsticks. Alleen was die ‘pro’ benaming er enkel door mezelf, want mama wist me telkens opnieuw erop te wijzen dat mijn lipsticks ondertussen overal hing.

De lipstick bevat sheaboter en mirumuruboter als verzorgende bestanddelen en hierdoor blijven jou lippen goed gevoed en zacht. Samen vormen ze een flexibele mix van polymeren waarmee de vochtbalans van de lippen optimaal op peil wordt gehouden. Ook zorgen flexibele polymeren ervoor dat het de kleuren lang bewaard blijven op de lippen. Je lippen worden mooi en volledig bedekt en zien er voller en gladder uit zonder uit te drogen of oncomfortabel aan te voelen. De lipstick bleef de ganse dag perfect zitten en ’s avonds schrok ik ervan wanneer ik me ging ontschminken hoeveel lipstick er effectief nog op m’n lippen zat. Ja hoor, ik ben fan!