Guerlain: me-time

Geurtjes! Geurtjes! Geurtjes! Deze keer mag ik het hebben over de geur die al jaren in ons huis te vinden is. Mama is grote fan van Guerlain en zeker van La Petite Robe Noir. Ik geloof nooit dat ze van parfum zal wisselen, maar leuk voor haar is dat Guerlain steeds het flesje kan vernieuwen en toch nog iets extra’s aan de geur te kunnen geven. Dat vind ik zelf zo leuk aan het merk: ze blijven vernieuwen, maar leveren kwaliteit. Guerlain is misschien dan weer wat duurder qua segment, maar de producten die je ervoor in ruil krijgt vind ik dan weer helemaal top.

Maar welke flesjes waren er nu eerst? Misschien is het soms niet al te makkelijk om te volgen welke parfum nu eerst was en welke de special editions zijn. La Petite Robe Noir Ma Robe Sous le Vent is de allernieuwste, die deze zomer zijn intrede deed als de nieuwe Eau de Parfum Intense editie van de Guerlain-hit La Petite Robe Noir uit 2012. Naats de originele Eau de Parfum bevat de collectie tevens La Petite Robe Noir Eau de Toilette (2012), La Petite Robe Noir Couture (2014) en La Petite Robe Noir Eau Fraiche (2015). Guerlain’s in-house parfumeur Thierry Wasser is de ontwerper achter de gehele collectie. De laatste nieuwe is voor mij eigenlijk wel de beste en de meest frisse. Ik ben niet zo vaak fan van de zwaardere parfums, zeker voor in de zomer vind ik dat het fris, zacht en vooral zoet moeten ruiken. De nieuwe La Petite Robe Noir Intense editie is aangekondigd als een zoetere compositie dan de voorgaande edities en gaat verpakt in een diep-blauwe glazen flacon met het karakteristieke La Petite Robe Noir ontwerp. De jurk op de voorkant is voor deze editie aangepast in Marilyn Monroe stijl.

Noten van suikerspin zijn vermengd met frisse bergamot en het fruitige karakter van bosbessen in de top van de compositie. Bulgaarse roos is ook in deze editie in het hart van de geur te vinden, rustend op een basis van patchouli, witte musk, sandelhout en vanille.

En nog meer details?! Topnoten: bergamot, bosbes, suikerspin. Het hart is Bulgaarse roos gecombineerd met een basis van patchouli, sandelhout, vanille, witte musk. Yummie!