Stress fix by Aveda Hasselt

Aveda Hasselt: een salon naar mijn hart. Ondanks het vandaag super warm was, genoot ik van een wel negentig minuten durende massage gegeven in het gloednieuwe salon in de stad van de smaak. De massage werd natuurlijk met de heerlijke producten van Aveda gebruikt. Je hebt trouwens bij Aveda Hasselt een ruime keuze aan behandelingen. Van kappersbeurten tot deugddoende gelaatsverzorgingen, pedicures, manicures als massages. Je kan zo kiezen voor een hotstone behandeling als voor een behandeling om basis van aroma’s. Ik koos voor de Stress Fix massage. En nee hoor, daar heb ik absoluut geen spijt van. Ik ben zo herbronnen.

Fix your stress

Aveda heeft de stress-fix lijn uitgebreid met een voedende body crème die mijn voorkeur uitgaat. Ik vraag tijdens behandelingen ook geen olie te gebruiken omdat dat vaak te riskant is voor mijn allergieën. Ik heb de bodycrème mee naar huis, na de positieve ervaring tijdens de behandeling. Ik hou van body crèmes, zeker in de zomer. Ze geven je huid een extra boost, waardoor je hydratatie sneller op peil is. De stress-fix ruikt trouwens ook hééééérlijk! Dit is een combinatie van kalmerende Franse lavendel, verkwikkende salie en stemmingsverbeterende lavandin waardoor je geurpapillen alvast geprikkeld worden om tot rust te komen.

Massage

Bij Aveda Hasselt behandelen ze je als ware prinsessen. Je kan alles perfect aangeven tijdens een massage. Of je hebt een allergie, of je ruikt een bepaalde geur niet graag of je wil een hardere druk tijdens de massage: het kan allemaal. De druk was alvast perfect tijdens mijn massage. Ook werd meteen ingespeeld op mijn pijnpunten die zij meteen aanvoelde. De masseuse is trouwens écht een schatje! Na negentig minuten voelde ik écht een verschil. Mijn benen voelde zo licht als een veertje, maar ook mijn geest onderging een moment van complete rust.

De crème

De stress-fix body crème zit boordevol voedende en verzorgende ingrediënten zoals shea boter, zonnebloemolie, glycerine, aloë vera, een mix van zeealgen, vitamine E en salicylzuur. Dit laatste ingrediënt klinkt misschien wat vreemd, maar dit is een BHA (betahydroxyzuur) wat in werkt op de hoornlaag van de huid waar het dode huidcellen los weekt en de groei van gezonde huidcellen stimuleert. De werking zit alvast goed, zeker omdat de producten natuurlijk zijn en je dus verlost ben van die vervelende bewaarmiddelen die je huid vaak enkel en alleen schaden.