Yves Rocher hotel

Wisten jullie dat het merk Yves Rocher een écht hotel heeft? Ik wist het alleszins niet, maar ik ben stom verbaasd dat het nog niet zo gekend is in ons land. Ondanks heel wat pech onderweg tijdens de persreis geraakten we toch veilig en wel in Bretagne want in La Gacilly ligt het prachtige La Grée des Landes. Het hotel heeft vier sterren en is volledig ecologisch. Ik wist niet goed wat ik daarvan moest verwachten. Maar dat het hotel me verbaasd heeft, wordt duidelijk in deze post.

Het hotel bestaat sinds 2009 en is enorm in trek bij de genietende mens. De materialen die ze gebruiken zijn duurzaam en kwaliteitsvol. Het hotel bevat een SPA, maar ook al gebruik je de wellness niet: je komt terecht in een oase van rust. Het hotel ligt zeer afgelegen, waardoor je meteen al een beetje ‘ van de wereld’ bent.

De wellness zelf is wel écht de moeite. Twee zwembaden met een minimum aan chloor, een hammam waar ik wel twee uur heb ingezeten en een groot assortiment aan behandelingen. Ik koos voor de ‘illumner’ gelaatsbehandeling om m’n huid goed te laten hydrateren en te laten oplichten. Ik was pas terug van Griekenland, dus ik kon wel een deftige gelaatsbehandeling gebruiken. Deze behandeling was op basis van 15 biologische planten. Ik ontspan niet snel, maar deze gelaatsbehandeling in combinatie met de massage met jojoba-olie van het hele lichaam liet me eventjes aan niets anders denken… Heerlijk! Een restaurant met dagverse bioproducten, récht uit de tuin. Makreel, zeekat, carpaccio van komkommer, cheesecake: allemaal éven biologisch. De gerechtjes zijn zo mooi gepresenteerd en ze houden ook rekening met ieders dieetwensen

Ik heb vier dagen geen allergische reactie gehad: hallelujah – dankjewel Les Jardins Sauvages. Die naam is trouwens subliem voor het restaurant, dat merk je wel aan m’n foto’s. Als je er eens gaat eten: proef dan zeker de lekkere witte huiswijn. Subliem!

Mijn musthaves van YR

Tijdens de perstrip besloot ik voor mezelf eens te denken wat nu eigenlijk m’n favoriete producten zijn van Yves Rocher. Allereerst koos ik voor de kokosgeur, die ik al sinds m’n 10e in huis heb. Een beetje nostalgie, maar hij ruikt zo lekker!

De nieuwe ‘So Elixir’ was de favoriet van alle bloggers. De nieuwste geur van Yves Rocher is pittig, zoet en uitgesproken. Ik moest niet lang twijfelen om deze bij m’n favorietjes op te nemen.

Oh na-na!

Als laatste heb ik Yves Rocher leren kennen doordat ik ooit voor m’n mama de kamille-lijn kocht. Omdat m’n mama eigenlijk haast geen productjes gebruikt, mocht ik mijn cadeau zelf opgebruiken. Zo’n zacht velletje zonder enige droogheid of roodheid. Aanrader! Je kan best de dagcrème combineren met de 2 in 1 reiniger. MMMM, de geur alleen al!