Get me those glasses

Mijn familie bestaat uit optiekers. Mijn mama, papa, tantes, nonkels en zelfs mijn oma en opa hadden een optiekzaak. Mij zit het niet in de genen, maar ik ga er wel graag shoppen. Ik moet écht nodig constant een bril dragen. Al sinds mijn kinderjaren ging ik volledig voor de brillen. Toch zag je me de laatste maanden meestal met lenzen. Je kent dat wel, het gevoel dat je altijd een bril moet dragen dat je dan eventjes wil ontlopen. Maar héy, ondertussen zijn brillen meer dan hot. Ik neem soms een bril en zet ‘m zonder sterkte op mijn neus wanneer ik lenzen draag. Een beetje een pittig detail. Waar andere mensen juwelen gebruiken, kies ik vaker en vaker om een montuurtje te dragen.

Ik botste in de winkel van mijn nonkel en tante op een uniek, hip én vooral creatief merk: Suzy Glam. Mijn nonkel en tante weten me vaak opnieuw te verbazen met nieuwe merken die je maar op enkele plekken in ons land kan vinden. Suzy Glam hecht veel waarde aan een visuele manier van ontwerpen. In plaats van te beginnen met ontwerpen op een computer programma, zijn alle modellen voornamelijk met de hand vormgegeven. Op deze manier is het design letterlijk gevormd op het gezicht. Suzy Glam is er van overtuigd dat door deze methode een ander resultaat ontstaat. Technologie zal altijd het ontwerp proces ondersteunen, maar moet niet het doel op zichzelf zijn. Nieuwe technische ontwikkelingen voor het ontwerpen van brillen zijn interessant voor de ontwerper, maar vaak onnodig voor de drager en de opticien. De focus van de collectie ligt in het driedemensionale onderdeel van de designs en de verfijnde details. Ook de namen van de monturen zijn fantastisch. Suzy Glam breaks the rules, Suzy Glam fastens seatbelts én noem maar op.

Ik koos voor de transparante versie van de Suzy Glam thinks big omdat ik écht van grote brillen hou en zelf dat het makkelijkst vind om te dragen. De kleur van de bril is transparant maar in de taal van Suzy Glam kunnen we spreken van champagne. Klinkt goed, toch?

Breng mijn liefste nonkel en tante zeker eens een bezoekje als je in Heist op Den Berg passeert. Je gaat het jezelf niet beklagen. Keuze, service én een fantastische sfeer gegarandeerd. Maarja, dat zit in de familie, hé 😉

Suzy Glam hecht veel waarde aan een visuele manier van ontwerpen. In plaats van te beginnen met ontwerpen op een computer programma, zijn alle modellen voornamelijk met de hand vormgegeven. Op deze manier is het design letterlijk gevormd op het gezicht. Suzy Glam is er van overtuigd dat door deze methode een ander resultaat ontstaat. Technologie zal altijd het ontwerp proces ondersteunen, maar moet niet het doel op zichzelf zijn. Nieuwe technische ontwikkelingen voor het ontwerpen van brillen zijn interessant voor de ontwerper, maar vaak onnodig voor de drager en de opticien. De focus van de collectie ligt in het driedemensionale onderdeel van de designs en de verfijnde details.