Guestblog: Four Roses

Eindelijk nog eens tijd voor een gastblog. Jeffrey en ik zijn fan van de merken Bronson en Four Roses. Ik dan voor het laatste vrouwelijke label en Jeffrey voor Bronson. Topmerken en vooral 100% Belgisch en daar wil ik toch de nodige aandacht aan besteden. Lien van Four Roses laat ik vandaag mét plezier aan het woord in een mooie gastblog. She did a great job!

Ik heb oog voor detail, dat hoor ik al m’n hele leven en vooral een oog voor mooie stoffen. Als kind vond ik het zalig samen met m’n buurmeisje kleedjes en supertrendy bontjassen te ontwerpen in alle stofjes die ik maar kon vinden voor onze barbies.. Ze waren vooral trendy in mijn hoofd. Nooit had ik gedacht mijn beroep ervan te kunnen maken. Ik had het niet kunnen dromen.

Mijn carrière is gestart in de sociale sector, een job in de mode leek me “to good to be true” en interesse voor mode was iets voor in mijn vrije tijd.. Als jonge mama koos ik absoluut voor job zekerheid. Zeven jaar geleden leerde ik mijn echtgenoot kennen. Mijn man is 100 % ondernemer en heeft dit in mijzelf ook absoluut aangewakkerd, we droomden om samen iets te ondernemen, we beseften dat we moesten werken in plaats van dromen.

Het is het geloof in de capaciteiten van mijn man die mij 2 jaar geleden de sprong heeft doen wagen mijn job bij Child Focus als consulente verdwijningen stop te zetten. Mijn creatief talent maximaal inzetten in combinatie met zijn ervaring in productie en management van Miguel. Onze kinderen een voorbeeld geven en inspireren is mijn grootste drijfveer, als mijn zoon zegt dat hij trots is kan ik de hele wereld aan! Ze vergeven het ons als we weer een avond laat aan het werk zijn en zo regelmatig naar het buitenland moeten. Gelukkig heb ik zelf nog een actieve mama die ons absoluut steunt in ons verhaal en graag de kinderen opvangt!

Onze labels zijn onze passie en dat stralen de merken ook uit. Twee jaar gelden kochten we de vennootschap die boven de 2 merken staat, we geloofden in het potentieel. Sinds die dag is het keihard werken waarbij vakantie iets is wat we vooral bij anderen zien voorbijkomen op de sociale media. Het feit dat we dit als koppel doen maakt ons bijzonder, we beseffen dat dit niet vanzelfsprekend is en groeien hier nog steeds in.

De job is zo afwisselend dat het ons maar zelden verveelt, het is fantastisch om elke dag te bouwen aan een gedeeld levenswerk. We kozen absoluut voor het avontuur met de nodige stress maar hebben het ons nog geen moment beklaagd. We werken samen met mensen die zich elke dag 100% inzetten en een belangrijke bijdrage leveren aan de vlotte werking van ons bedrijf.

Ik doe alles wat met het creatieve te maken heeft, ontwerpen van FR en Bronson, catalogus, fotoshoot, marketing, social media, ondersteund door een divers team natuurlijk!

Mijn man zorgt ervoor dat alles tijdig geproduceerd wordt en bij de klant aankomt, wij ontwerpen en verdelen vanuit Gentbrugge jaarlijks 75 000 stuks. Four Roses is een collectie die zich richt op de actieve vrouw die door combo werk-gezin-sociaal leven amper tijd heeft om stil te staan bij kleuren combineren en trends. Ik vertaal de trends in zeer draagbare stuks die vooral niet inboeten op kwaliteit van stof , en amper strijk of speciale wasvoorschriften vragen. Leuke kleedjes in de modekleuren met een perfecte pasvorm.

Stuks die je je aanschaft misschien voor een gelegenheid maar perfect kan doordragen achteraf. Bronson is er voor de ambitieuze man met een stoer kantje die belang hecht aan details en interesse heeft in de Belgische mode. We bouwen absoluut aan een verhaal van lange termijn, dat zwaar inzet op fair fashion, zelfs onze brei wordt voor een deel in Belgie geproduceerd.

We blijven heel bewust in Europa, Portugal is het land dat me ook heel veel inspiratie biedt.. en waar we zelf 4 weken verspreid over een jaar verblijven om producties op te volgen.. Ik wil weten waar in welke fabriek onze stuks gemaakt worden.

We beseffen dat het niet vanzelf gaat en onszelf elk seizoen opnieuw moeten vernieuwen en bevestigen, nieuwe modellen, nieuwe stoffen, getalenteerde mensen motiveren om mee gaan in het verhaal van Four Roses en Bronson en uitdaging bieden in diens job.

De focus en de passie voor onze labels is groot en hiervoor ben ik dankbaar, het voelen van een gezamelijke passie en de drive die het ons geeft is bijzonder en iets dat enkel wij twee kunnen voelen. Voor ons is het nog maar net begonnen. Stay tuned!