Hello denim!

Jeans is én blijft hot en dat merken wij ook aan de trends voor aankomende zomer en winter. Zo zie je dit seizoen veel lichte denim en licht gebleekt. Grote scheuren en gaten, maar ook veel versierde stoffen met kralen, kant en borduursels. Wat betreft modellen is dé trend de jumpsuit, maar er zijn ook veel kleedjes, bloesjes en shorts. De jeanshemdjes met patchwork blijven ook énorm hot deze zomer. Daarnaast ben ik ook fan van de extreme ripped jeans. En niet zo’n klein beetje. Grote scheuren en grote schuurplekken, of allebei. De broeken zijn helemaal of gedeeltelijk (alleen achter de scheuren en gaten) gevoerd met een zelfde kleur stof of een stof met een andere print.

Ik deed mijn shoppingtrip alvast bij Bobo Tremelo. In mijn shoppingbag: een witte ripped jeans, een blauwe over the top ripped jeans én deze grijze jeans, eveneens een ripped denim maar met een blinkende afwerking. Ja natuurlijk moet die glitter bij mij ook weer aanwezig zijn.

Wist je dat?
De eerste spijkerbroek stamt al uit 1860. Maar pas na 1950 werd de jeans, die oorspronkelijk voor mijnwerkers, cowboys en landarbeiders was ontworpen, populair bij jongeren. Sindsdien is er met de spijkerbroek en hele jeansmode heel wat gebeurd. Van een praktisch kledingstuk werd het een mode-item dat zich steeds aanpaste aan de trends: wijd, strak, kort, lang, donker, licht, gaten of geen gaten. Wij zijn héél blij dat de trend zo’n evolutie door kon maken. Bobo loves Denim! Kom zeker eens een kijkje nemen, de nieuwe collectie ligt stilaan allemaal in de winkel dus snel zijn is de boodschap.