Jefferson time

Optiek Plagkhi is een topnaam in de wereld van de opticiens. Eén van de mooiste optiekzaken met een hartelijke én snelle service. Ik ben grote fan van brillen, daar ik opgegroeid ben in een familie van opticiens. Ik werd onlangs écht verliefd op een uniek merk: Jefferson. De naam “Jefferson Eyewear” komt van de Amerikaanse rockband “Jefferson Airplane”. De muziek van deze band spreekt Gerd ontzettend aan, en geeft de juiste sfeer en gevoel weer passende bij de brillen. De brillen geven de Scandinavische look voor mij weer. Tegelijk creatief én draagbaar. Licht en speciaal én vooral door een man gemaakt met één grote passie: zijn eigen topmerk. Gerd is de man achter Jefferson en één van de toppers uit het Optiek Plaghki team. In 2012 startte hij met Jefferson én brengt daarmee een top concept naar voren. Hij brengt basis modellen maar zorgt voor een upgraden naar de wens van elke klant.

De basis modellen zijn vernoemd naar dorpen uit de beiden Limburgen, de meeste zijn willekeurig gekozen maar er zijn er ook met een achterliggende gedachte. Zo is model Opitter vernoemd naar de woonplaats van voormalig top tennisster Kim Clijsters. In december 2014 hadden we (Gerd, Michel Hons en Erik Plaghki) een project met Kim die ons de kans gaf om voor Sir Elton John brillen te mogen maken. Model Arensgenhout is vernoemd naar het gehucht waar Jefferson Eyewear vandaan komt.

Ik heb onlangs een eigen brilletje laten customizen, maar op het resultaat is het nog eventjes wachten. Een kleine sneakpeek kan je bovenaan deze blog vinden. Benieuwd? Laat me zeker per mail weten wat jullie van mijn uniek modelletje vinden! Meer info op Jeffersoneyewear.com babies!