Minaj x New York Fashion Week

Een tweetal weekjes geleden mocht ik proeven van de New York fashionweek. Ik heb eindelijk de tijd gevonden om wat blogs te kunnen maken over mijn fantastisch gevoel én vooral de kick die ik kon voelen tijdens mijn verblijf in New York. Ik zag er de show van Philipp Plein en was helemaal overdonderd. Dit was écht de max!

Opvallend tijdens de afterparty van de show was Nicki Minaj, die een drietal nummers kwam brengen. Ze was vol lof over Philipp Plein en bedankte hem gelijk voor zijn werk en voor het aanmoedigen van diversiteit bij zijn label. Daarnaast uitte Minaj kritiek op de andere labels. Ze zouden volgens de zangers de zwarte cultuur uitbuiten en weigeren om zwarte mensen aan hun shows te laten deelnemen. Zo sprak Minaj: “Ontwerpers worden erg groot en erg rijk dankzij onze cultuur. Vervolgens zie je de helft van de tijd niemand op de eerste rij zitten die op ons lijkt.”

Minaj weet waar ze voor staat én beseft dat Plein steeds meer gaat voor een diversiteit op de catwalk. Adriana Lima passeerde de revue, die we allemaal wel kennen (en misschien wel aanbidden). Toch koos hij ook voor modellen met een donkere huidskleur. Ook de sfeer was een mix tussen rap (van onder andere Future, 21 Savage en Yo Gotti – die stuk voor stuk een prachtige performance neerzette) en burlesque. Dat laatste was eveneens de opener, door Dita Von Teese. Damn right, voor haar lijf zou ik méteen willen tekenen. De aankleding van de show vond ik zelfs specialer dan de stuks die Plein bracht tijdens de show. De outfits waren klassevol, speels maar toch met een stoere en trashy kant zoals we Plein kennen. Parels, glitters, studs én vooral lichaamsharnassen vulden de catwalk. Hij koos opvallend ook voor de speelse shirts met cartoons die een zelfbedacht karakter moeten voorstellen. The show must go on, op naar een top verkoop van de SS18 collectie.