New collab: Plaghki

Nieuw collabs zijn altijd leuk, zeker wanneer je meteen het gevoel hebt van: ‘dit is een match!’

Bij Optiek Plaghki zat die vibe meteen juist. Een klassevolle winkel, makkelijk te bereiken (vlak aan de autosnelweg) in hartje Maasmechelen. De begroeting gebeurde voor mij énorm hartelijk. Je merkt dat de mensen hier gedreven zijn en steeds servicegericht willen werken. Ze maken tijd voor elke klant en gaan samen op zoek naar de ideale oplossing. Ook ik koos voor nieuwe montuurtjes, die je vanaf januari in nog meer blogposts en Instagramposts over Optiek Plaghki mag verwachten. Valt het op dat ik fan ben? Wél na het lezen van het interview met de uitbaters, ga je meteen mij begrijpen. Gedreven, gepassioneerd, correct, kwaliteit én oprechtheid. Stay tuned voor nieuwe blogjes in januari!

Hoe zijn jullie gestart als optiekzaak:

Vier jaar geleden heb ik, samen met mijn vrouw, de optiek zaak van mijn vader over genomen. De winkel opende zijn deuren in de jaren 70 en groeide uit tot een bekende optiekzaak in de regio. Na de overname zijn wij een nieuwe weg in geslagen zonder de basis uit het oog te verliezen. De winkel werd uitvoerig verbouwd tot een moderne winkel die de tijd ver vooruit is. Toch is de vakkennis en service op het oude vertrouwde hoge niveau gebleven.

Waarom de keuze Maasmechelen:

Wij zitten al reeds 45 jaar in Maasmechelen. Vroeger had mijn grootvader een juweliers en optiekzaak in Maaseik. Aangezien er toen nog geen opticien in Maasmechelen was, is mijn vader Tony met al zijn kennis verhuisd naar Maasmechelen, om daar van optiek een nieuw begrip te maken.

Wat maakt jullie uniek:

Wij volgen altijd de laatste nieuwe trends en technieken om de mensen up to date te houden in deze snel veranderde wereld. Wij denken “out of the box” en daarom zijn wij anders dan andere optiekzaken. De winkel zelf is heel uniek, het is een grote moderne ruimte dat ons veel mogelijkheden geeft om eens wat anders te kunnen doen. Wij verkopen niet alleen maar brillen, maar organiseren ook met regelmaat events en workshops, bieden kunstenaars en fotografen de kans hun werk ten toon te stellen. Juwelen en fashion maken het totaal plaatje in onze winkel compleet.

Daarbij hebben wij ook nog een atelier dat een bedrijf op zichzelf is. Achter onze winkel zit “Eye to eye optiekservice”, ons atelier dat bril herstellingen en inslijp van glazen uitvoert voor opticiens in de Benelux. Hierdoor kunnen wij in onze winkel een snelle en professionele service bieden die nergens anders te vinden is. Een bril die onherstelbaar lijkt, brengen wij weer tot leven.

Omschrijf Optiek Plaghki in 3 kernbegrippen:

De plaats waar mode, techniek en kennis samenkomen tot een perfecte bril.

Wat zijn de modetrends voor aankomende lente en zomer:

In de brillenmode staan er 5 grote trends te wachten:

Oversized à een gemakkelijke trend, die geschikt is voor iedereen.

Cat eye à ogen doen meer dan zien, ze hebben ook een verhaal

Intriguing geometric à mooi bestaat in alle vormen en grootte

Aviators à reis rond de wereld

Amber lenses à geniet van de kleine dingen

 NIEUW: Saint laurent, Stella Mc cartney, La bottega veneta

Jullie hebben ook een huismerk, de houten brillen?

Uit ons eigen atelier komt Jefferson Eyewear, volledig handgemaakte houten brillen.

Jefferson Eyewear staat voor kwaliteit, design en betaalbaar. En bovendien heb je altijd een authentiek en uniek stukje vakmanschap op je neus: alle brillen zijn handgemaakt van duurzame en bijzondere materialen. Een montuur uit een Limburgse boom, een skateboard of een basdrum: het kan allemaal!

Bij Optiek Plaghki kunt u zich persoonlijk laten adviseren en denkt u mee in het ontwerp van uw “custom made” houten montuur van Jefferson Eyewear.

Zijn er nog bepaalde toekomstplannen:

Goed advies, personal touch en de klant meenemen in het proces maken Optiek Plaghki tot een “one of a kind” bedrijf. Dit willen wij steeds meer gaan uitbreiden in de toekomst.

Wat willen jullie in 2017 zeker bereiken:

De eerder genoemde toekomst plannen nemen wij dus mee naar het nieuwe jaar. Zoals elk jaar willen we de perfecte bril afleveren zodat onze klant hier met een glimlach kan buiten stappen.