3D World Magic & Fun

De zomer heeft geen geheimen meer voor mij: ik ben er alvast klaar voor. Het is zo leuk om mijn agenda te beginnen vullen met leuke dingen die je enkel in de zomer kan doen. Ik kwam terecht bij Yale. Say what? Yale 3D World Magic & Fun in Kursaal Oostende. Van 24 juni tot 3 september is deze adembenemende 3D belevenis dé place to be voor een leuke (gezins)uitstap.

Naast de 3D-panelen waarin bezoekers kunnen poseren en foto’s nemen van elkaar, trekt de organisatie meer dan ooit de kaart van de nieuwste technologie om de bezoekers te verrassen. Bijzonder én vooral trendy, zeker voor de perfecte Instagramfoto is het voor mij alvast een must do. Hoe het net in elkaar zit? Wél dat vertel ik jullie héél graag in deze blogpost. Yale 3D World Magic & Fun is uitgegroeid tot een happening waar plezier voor het hele gezin centraal staat. Het evenement is tweeledig met nieuwe 3D-technologieën en 3D-decors waarin de bezoekers kunnen poseren en foto’s nemen van elkaar. De expo is onderverdeeld in verschillende themazones in de Ridderzaal en de Delvauxzaal van het Kursaal. Tell me more! Ja, ik ben nog lang niet uitgepraat. Het leuke aan deze expo is vooral de toegankelijkheid voor zowel ouders als de kids. Ik zie mezelf al gaan met Jeffrey, want daar foto’s maken gaat niet alleen speciaal zijn maar vooral hilarisch. Bovenaan deze blog kan je trouwens mijn favoriete decor staan. Ik ben een énorm grote fan van de Hulk én die foto moet ik écht gemaakt hebben.

Wat ze effectief bedoelen met de 3D technologie is best wel innovatief, zeker voor in ons Belgenlandje. 3D-technologie is een ruim begrip en is nog steeds in volle ontwikkeling, dat weten we allemaal. Ik denk dat 3D print de komende jaren steeds hipper en hipper gaat worden. Wat je tijdens de expo effectief gaat te zien krijgen is dan ook uniek. Dit jaar gaat de nieuwe AU-IM (AugmentedReality) over een zoo en is meteen een première voor de Belgische markt. Ook VR (Virtual Reality) komt aan bod, net als het fenomeen ‘mapping’: hier zitten de bezoekers aan een tafel op restaurant en genieten ze van een virtuele maaltijd met animatie op en rond hun bord. Voor de eerste keer wordt ook een 3D-kort lm gebracht, net als een fotobooth met green key. De bezoekers kunnen plaatsnemen in een gocart en worden gelinkt aan een grappige achtergrondfoto die als souvenir kan worden meegenomen. Ben je nog mee in mijn verhaal?

De geschilderde decors vormen het klassieke deel van de expo en zijn onderverdeeld in themazones. De bezoekers zullen onder andere kunnen poseren op wenskaarten en met bekende guren als de Hulk, Harry Potter, Johnny Depp, The Minions en Super Mario. In de themazone rond België komen nationale thema’s en producten aan bod zoals surfen op een Brusselse wafel, een leeggelopen bol van het Atomium oppompen, fuiven met Dimitri Vegas & Like Mike of zeilen op een blok chocolade. Humor is de leidraad doorheen het bezoek. Dat laatste is perfect te combineren met een dagje aan de kust met, een heerlijke (alcoholvrije) cocktail en vooral je camera of Instax niet vergeten. Damn right, ik zal er zijn! Wie weet kom ik jullie tegen?!

Benieuwd naar meer? Ik zet alle praktische zaken graag even nog op een rijtje voor jullie!

Wanneer?

24 juni tot en met 3 september 2017: alle dagen geopend van van 11:00 tot 18:00 (laatste bezoek start om 17:00)

Tickets

Gratis: < 4j, 9 euro: 4 – 12j, 10,50 euro: senioren (65+) en studenten (met studentenkaart, max. 25j) en 12,50 euro voor de 18 plussers

 

Website

http://www.3DWorldBelgium.be

http://www.Facebook.com/3DWorldBelgium