Antwerp: De Kleine Zavel

Eindelijk was het zover: ik mocht gaan proeven in De Kleine Zavel. Een paar keer was het me niet gelukt omdat mijn agenda propvol stond. Maar m’n papa is zondag jarig, dus ik vond dit de ideale kans om wat Q-time met mijn ouders in te halen. En ik heb om eerlijk te zijn enorm veel spijt dat ik er zoveel maanden over heb laten gaan. Al het lekkers dat de keuken van topchef Jeremie Landweer aan te bieden heeft moet je gewoon écht dringend ontdekken. Ik heb lang niet meer zo lekker en vooral culinair gegeten. De smaakcombinaties vormen kleine bommetjes die in je mond een beetje ontploffen en vooral blijven nazinderen. We kozen voor het viergangenmenu, een ideale keuze want hiermee is je buikje zeker wel gevuld. We werden bediend door de mama van Jeremie: een fantastische madam om in de zaak te hebben. Ze was enorm hulpvol, zeker naar al mijn voedselallergieën toe had zij enorm veel begrip. Ik ben allesbehalve een makkelijke eter, maar het eten dat ik bij De Kleine Zavel heb mogen proeven was volledig mijn ding.

Beginnen deden we met een glaasje bubbels van Jacquart. Mijn papa koos dan weer voor het huisaperitief, waarna hij eigenlijk meteen al een nieuwe bestelde omdat hij het zo enorm lekker vond. We kregen een hapje op basis van hummus. Voorgerechtjes van dienst waren oesters voor papa en asperges voor mama en mij. Ik had de grijze garnalen erbij en mama koos voor de parmaham. Daarna was het de beurt aan makreel voor mijn ouders en ik had de groentenweelde met seizoensgroentjes. Aangepaste wijnen bij elk gerecht zijn werkelijk perfect. Ze weten hier zo goed wat ze serveren. Als voorbeeld: zelfs de koolhydratenwaardes zijn berekend voor diabetici. Ik heb zoiets nog niet vaak gelezen op de menukaart, maar met zelf zo’n lijst aan allergieën is dit wel echt de moeite.

Hoofdgerechtjes van dienst waren kabeljauw voor mama en mij en steak voor la papa. Dessertje was een moeilleux op wijze van De Kleine Zavel. Om dit te proeven moet je écht naar daar gaan, want mijn ouders hun potje was écht in 123 leeg. Ik had een combinatie van vanille ijs én whisky ijs en oh jawel, daar ging mijn papa zijn lepeltje ook snel in.

Dikke proficiat aan het hele team van De Kleine Zavel en vooral véél dank om mijn papa zo te soigneren. Je wordt natuurlijk maar één keer 50 en daarom mag hij écht in de bloemetjes gezet worden. ’t Is een schatje, net zoals mijn mama én ook dat familiale gevoel voelde ik in het restaurant, wat het nog meer cachet gaf. Meer informatie én natuurlijk reservatiegegevens kan je via deze link vinden: http://www.dkz-group.be/beta/portal/index.html