Fittea: tea-time

Ik ben écht een theedrinker. Ik moet gewoon toegeven dat ik absoluut geen koffie drink. Enkel als ik echt kapot ben en ben gaan feesten. Maar dat is dan om andere redenen geloof ik. Thee daarentegen is helemaal mijn ding. Vroeger kon ik nooit echt het verschil tussen de theesoorten. Groene thee onderscheiden van de witte of de zwarte variant was absoluut geen makkie. Groene thee oxideert niet en bevat meer antioxidanten dan zwarte thee. Witte thee wordt gemaakt van de blaadjes van jonge theeknoppen en bevat ook meer antioxidanten dan zwarte thee. Zwarte, oolong, groene en witte thee zijn allemaal afkomstig van dezelfde plant, de Camellia sinensis. Het verschil is er wél, maar de smaak van de toegevoegde elementen moeten vooral kloppen. Sinds een half jaar drink ik Fittea by Fitvia. Om toe te geven dacht ik dat er véél te veel mensen het merk aan het promoten waren, maar na een halfjaar Fittea te drinken ben ik écht overtuigd van hun producten.

Join my teaclub

Er wordt voornamelijk geopteerd om groene thee te drinken. Dat komt omdat de polyfenolen die in groene thee zitten heel krachtig zijn en een betere bescherming bieden dan vitamine C & E. Het is daarnaast ook bewezen dat groene thee zorgt voor een verbetering van de cholesterol, de bloedsuiker, de bloeddruk en het immuunsysteem stimuleert. Tot slot geeft groene thee ook een boost aan je metabolisme, waarvan je tot gevolg van gaat afvallen. Groene thee heeft dus een aantal gunstige effecten op onze gezondheid.

Thee bevat tal van natuurlijke en plantaardige oxidanten, die polyfenolen genoemd worden. Al heel lang biedt thee bescherming via oxidanten tegen schadelijke radicalen die je lichaam kunnen aantasten. Oké, I’m in!

Funny things to know

Er zijn dus héél wat voordelen als je Fittea drinkt. Maar goed ja, hoe is thee zo populair kunnen worden dat de hashtag zo goed scoort op Instagram? Ahhh, laat die theeweetjes maar komen.

  • Wist je dat thee vroeger enkel als medicijn werd gebruikt?
  • Turken de grootste theedrinkers zijn
  • 3000 verschillende soorten thee bestaan
  • ¾ van de bierbouwers failliet ging aan het eind van de 18de eeuw door de populariteit van thee
  • Thee het 2depopulairste drankje wereldwijd is
  • Nederland was de pionier van thee in Europa
  • Thee niet mag opgelost geworden in water van 100 graden omdat de theeblaadjes dan kapot gaan
  • Thee bijna altijd met de hand geplukt wordt door vrouwen

Love for Fittea

Fittea is net even wat anders dan een standaard kopje thee. Fittea is een thee merk, die wil streven voor een gezondere versie van jezelf. Fittea heeft een groot assortiment aan verschillende soorten thee.  Héééérlijk jongens! Ik hoef absoluut géén detox, want afvallen is niet aan de orde bij mij. Ik koos voor de Recover én de Tropical Detox afgelopen weken én hield me echt aan het thee drinken, ook al was ik daarvoor enkel en alleen soda’s aan het drinken. Oeps! Op dat vlak heeft Fittea me zeker al verder kunnen helpen. Maar er is meer!

Ik begin ’s ochtends met het drinken van een kopje Fittea Recover tea om mijn lichaam wakker te maken en energie te krijgen voor de rest van de dag. Ook zorgt Fittea ervoor dat mijn lichaam  gehydrateerd word. Ik doe altijd er ook nog een citroentje bij, dat moet helpen om je sneller te laten beschermen voor ziektes bijvoorbeeld.

De nieuwe Tropical bevat papaya, kokosnoot én vooral ananas. Mama haar favoriete fruit, want zij is grote fan. Ik gaf ook de zus van Jeffrey een zakje. Ze was gelijk verlekkerd aan de thee. Mijn vriendinnen hebben ook de proef op de som moeten nemen én ervaarden geen wonderbaarlijk verschil, maar vooral een fitter en gezonder gevoel. Het lijkt alsof we gewoon aan onze weerstand hebben gewerkt wat effectief één van de belangrijkste voordelen is van thee drinken in het algemeen. Het fijne is wel dat ze géén caffeïne gebruiken in hun Detox thee voor ’s avonds. Fittea heeft me verrast. Ik blijf fan! Je kan trouwens je eigen zakje bestellen met 15% korting door 15YENTL in te geven op www.fittea.eu!