Frank & Brut: héllo Antwerp!

Ik had eindelijk de tijd gevonden om met mijn vriendinnen mijn verjaardag te vieren. Waar kan dat nu beter als bij Frank & Brut? In de naam merk je het al: de bubbels vloeien er rijkelijk en dat hebben we geweten. Toch zijn hotdogs en champagne niet de meest voor de hand liggende producten om samen te brengen. Als ik aan een hotdog denk, denk aan een kermiskraam waar de Stella Artois niet weg te denken is. Bij champagne denk ik aan alle feestjes en waar cava taboe is. Ik kon er niet bij zijn tijdens de opening van Frank & Brut, dus ik was razend benieuwd wat Kiarash Nabavieh van z’n nieuwe zaak gemaakt had. Naast deze Frank & Brut heeft ie ook nog Burgers &Booze op z’n naam staan. Daar draait het voornamelijk rond hamburgers en cocktails, hier dus over hotdogs en champagne.

De zaak is zo gezellig, elegant en heeft toch een beetje een kerkelijke feeling. Verantwoordelijk voor de uitwerking van het interieurconcept en de huisstijl met de zeven hoofdzonden als rode draad is de internationaal gerenommeerde designstudio Pinkeye. Mijn vriendinnen en ik begonnen dus met aperitieven en kozen ervoor samen een hotdog te proeven. De hotdogs waren verrukkelijk, creatief en vooral vol van smaak. Naast de hotdogs kozen wij voor de tapas, omdat een verjaardagsdrink met hapjes toch altijd net dat tikkeltje lekkerder smaakt. De kaart is zo uitgebreid: 7 ‘sinner dogs’ en één vegetarische hotdog, sidedishes zoals daar zijn ‘mac&cheese’ of ‘tator tots’ en ‘lamskofte’ of ‘varkensribbetjes’ in de vorm van porties om te delen. Overdag huist op dezelfde locatie Frank’s Deli, een lunchspot waar je terecht kunt voor een ‘all day brunch’ met eggs benedict, omeletjes, smoothies, broodjes en dergelijke. Een mimosa kan uiteraard niet ontbreken. Yummie!

Mijn favoriete tapas van de avond?
Ira, de organic chicken is héél erg pittig van smaak maar volledig m’n ding. Superbia is een soort van ribbetjes met een heerlijke topping erbij. Maar om toch één superbe nummer één te noemen: Tristitia, de aubergines met botermelk. Heerlijk! Oh ja, ik mag zeker de mosseltjes met look niet vergeten. Die kom had ik véél te snel op- daar ging de sharing (oeps)

Langsgaan is een must. Ik ben alvast in! Wie weet komen we elkaar tegen bij de superleuke én hippe zaak. Ik ben alvast helemaal fan van de foodtoppers die ’s avonds geserveerd worden. Lekkerrrrrr!

Bezoekje brengen?

Frank & Brut – Frank’s Deli
Ernest Van Dijckkaai 19-20
2000 Antwerpen

Openingsuren Frank’s Deli: Dinsdag – zondag 10u – 16u