Jack Daniels x Pukkelpop

Genieten op Pukkelpop deed ik afgelopen weekend genoeg! Vier dagen feesten met m’n vrienden op de Hasseltse festivalweide. Om toe te geven toch altijd één van m’n favoriete momenten van de zomer. Elk jaar opnieuw kijken we er dan ook écht enorm naar uit. Dit jaar mochten Sofie en ik op bezoek gaan bij Jack Daniels. Ja ik zei het al eerder dat whisky iets is wat ik wel lust, alleen is het bijzonder straf. Daarom heb ik me de afgelopen week als barvrouw gepromoot én ging ik in het zwoele zomerweer op zoek naar de ideale cocktail mét deze Jack Daniels!

De Mint Julep is de Amerikaanse voorloper van de Mojito. Mooie klassieke combinatie van munt en whisky waar de smaak van je whisky goed tot uiting komt. Mooist om te drinken uit een klassieke tinnen cup. Maar dit kristallen cocktailglas is ook niet verkeerd om je Mint Julep uit te drinken!

Wat zit er in een Mint Julep?

Jack Daniels natuurlijk (60ml)
Suiker of suikersiroop (1 barlepel)
Takje munt
Angostura bitters (2 a 3 druppels)
Optioneel: (bruis)water

Hoe maak je de Mint Julep?

Deze klassieker maak je bij voorkeur dus in een mooie klassieke tinnen cup. Gebruik anders een tumbler glas. Begin met een aantal muntblaadjes en muddle deze met wat suiker. Vul hierna het glas met crushed ice. 2 delen Amerikaanse whisky en 2-3 druppels Angostura bitters. Even stirren met een barlepel in het glas. Garneren met munt takje.

NB: evt kun je nog een deel (bruis)water toevoegen als je de cocktail nog te sterk vindt.

Thanks Jack Daniels om de perfecte Pukkelpop én de perfecte drank voor mij te voorzien!