Pierre Marcolini: chocolatelover

Chocolate in a very special box! Ja, dat moest Pierre Marcolini gedacht hebben. Dit is één van de meest unieke chocoladeboxen die ik ooit heb gezien. Zoals je bovenaan de blog wel kan zien is de chocoladebox een soort van televisiescherm, die de geschiedenis van het merk weergeeft.

But okay! From the start!

Het Maison Pierre Marcolini werd in 1995 opgericht in Brussel door zijn Creatieve Directeur Pierre Marcolini, een gerenommeerde meester-patissier met een uitzonderlijke savoir-faire en niet aflatende drive om ‘s werelds beste pralines te creëren. Naast zijn uitzonderlijke pralines geniet het Maison Pierre Marcolini vandaag van een uitstekende reputatie doordat het bedrijf zijn grondstoffen rechtstreeks en op ethisch verantwoorde wijze inkoopt bij onafhankelijke cacaoproducenten in Brazilië, Cuba, Ecuador, Ghana, Madagascar en Vietnam.

Ondertussen hebben ze in Frankrijk en in ons land al rond de 30 winkels die de unieke chocolade pralines aanbieden. Het merk heeft daarnaast heerlijke confiserie, die mijn ouders vooral weten te smaken. Wanneer we vroeger naar Knokke gingen, hielden we altijd een stopje bij Pierre Marcolini. Ik was altijd voor de basic, pure chocolade – die ook geen sporen van noten of soja bevatten. Mijn papa is dan weer een macaron freak en hij vindt de macarons van Marcolini écht de beste ter wereld. Mijn mama wil dan alleen maar de chocoladepralines. Mooi verdeeld, toch?!

Wat is er zo speciaal aan de box? Wel! Speciaal voor deze gelegenheid heeft Alexandre Mattiussi, oprichter van het Parijse modehuis AMI, een doosje bedacht dat er uitziet als een televisie uit de jaren ’50. Binnenin bevindt zich een Parijs’ pop-updecor dat uittorent boven Pierre, die voor zijn boetiek staat, en een stoere Alexandre op zijn scooter. Ideaal om cadeau te doen vind ik zelf.