Trussardi newbie

Ladies: opgelet! Ik heb dé ideale mannenparfum gevonden. Best een zware geur, maar voor mij écht één van de beste mannengeuren die dit jaar zijn uitgebracht. Ik zeg het niet vaak maar héy, de nieuwe geur van Trussardi is hé-mels. Echt hémels. Het parfum is gecreëerd door Véronique Nyberg, een internationale parfumeur die bekend staat om haar creatieve aanpak waarbij ze intense emoties combineert met een gedegen wetenschappelijke benadering. Je moet echter écht van specifieke en speciale geuren houden. Toch vind ik dat Nyberg het subtiel kan brengen, ook al zijn haar geuren vaak specialer en meer uitgesproken.

Let me smell you
De houtachtige, oriëntaalse geurfamilie waar Trussardi Riflesso toebehoort, omschrijft een mannelijke wereld waarin de actieve elementen van sport met de geraffineerde elementen van natuurlijke elegantie gecombineerd worden. Zo omschrijft het merk alvast zelf de geur. Met topnoten van bergamot, roze grapefruit en groene appel die een citrusachtige Italiaanse cocktail creëren kan je niet echt denken aan een zware geur. De frisheid vind ik er gewoon zo fijn aan en dat maakt de geur speelser en meer draagbaar voor elke man.
De noten van een nieuw bloemig en aromatisch hart zijn afkomstig van geranium, vioolblaadjes en lavendelbloemen. Ze verwijzen naar de moeiteloze elegantie die onderdeel is van de cultuur van de mannelijke persoonlijkheid gevangen in Trussardi Riflesso. Riflesso staat trouwens voor reflectie, wat voor mij toch een mooie dubbele betekenis geeft.

Bottles up
De geribbelde oppervlakte van de glazen flacon doet denken aan de grill van een auto: een krachtig, mannelijk element dat wordt verzacht door de tastbare uitstraling van de luxueuze dop die doet denken aan een stuurwiel. Vét gedaan vind ik!