London: XMAS baby

Naar goede gewoonte ging ik ook dit jaar weer naar een van mijn favoriete steden in Europa namelijk London baby! Londen ligt mij nauw aan het hart aangezien deze stad alles heeft, van de wereldbekende bezienswaardigheden als Big Ben en London Bridge tot het minder gekende, maar o-zo prachtige Carnaby Street.

Voor deze blogpost toen ik jullie graag mijn 5 Must Do’s voor een geslaagd weekendje Christmas shopping in deze mooie stad.

1. Eurostar

Een absolute must om te gaan kerstshoppen in Londen is ter plaatse geraken – well hello there Captain Obvious. Er zijn verschillende manieren om de grote oversteek naar het Britse vasteland te maken, maar persoonlijk zweer ik trouw aan de Eurostar. Het is de meest comfortabele en snelste manier om in Londen te geraken. Zo doe je er vanuit Brussel-zuid zo’n luttele 2 uur over om tot in het station van Kings Cross te geraken. Aan boord van de Eurostar kan je dan weer genieten van een complementary lunch of diner en bijhorende drankjes wat de reis heel aangenaam maakt.

2. The Trafalgar Hotel

Tenzij je niet langer dan 1 dag zoekt te gaan shoppen (maar geef toe waarom zou je voor 1 dag kiezen als je er ook 2 kan gaan), dan heb je een plaats om te overnachten nodig. Wij mochten deze keer in het Trafalgar Hotel verblijven. Zoals de naam reeds doet vermoeden is dit hotel gelegen aan het mooie Trafalgar square en is daarom de perfecte uitvalsbasis voor een shoppingspree. Mooi meegenomen aan dit hotel is het prachtige rooftop bar die zelfs in de koudste dagen jouw hart sneller zal doen slaan.

3. Oxford Street x Bond Street

De place to be voor iedere die hard shopper is ongetwijfeld Oxford Street/Bond Street.

Dit winkelgebied telt meer dan 300 winkels van ketens zoals o.a. Topshop, Victoria’s Secret, Primark en River Island, need I say more?

4. Carnaby Street

Naast Oxford Street en Bond Street zal je ook ongetwijfeld je hart kunnen ophalen in Carnaby Street. Carnaby Street staat bekend als de ‘hippe’ winkelbuurt van Londen en huist bekende ketens als Skinnydip, Urban Decay en ST. studio (SuperTrash). Wat erg typerend is aan Carnaby Street is de decoratie waarmee de straten versierd zijn, een echte eyecatcher en definitely Instagrammable! 😉

5. Winter Wonderland @ Hyde Park

Wanneer je na het shoppen nog energie mocht over hebben, dan is Winter Wonderland echt een aanrader. Winter Wonderland is een evenement volledig in kerstsfeer en gaat jaarlijks door in Hyde Park. Het is dagelijks van 10-22u open, maar het is vooral ’s avonds dat Winter Wonderland echt prachtig is want pas in het donker komt alle verlichting echt tot zijn recht.