Meet LX Factory

SAMSUNG CSC

Als ik één plek moet noemen in Lissabon waar je absoluut heen moet kan ik niets anders zeggen dan LX Factory. Een oud fabrieksterrein aan de voet van de wereldberoemde brug Ponte 25 de Abril dat door allerlei jonge ondernemers nieuw leven in is geblazen.

Niet alleen de hotspots hier zijn geweldig leuk ook het terrein zelf is enorm de moeite waard om te bezoeken. Overal zie je street art en andere uitingen van kunst en je mag vrij door de oude fabriekspanden (uit 1846) lopen. Mijn tip: loop vooral ook even naar de ‘achterkant’ van LX Factory waar je het rangeerterrein van de trammetjes vindt. Voor bloggers is het trouwens ook écht de moeite om daar outfitfoto’s te maken. Wij waren deze keer helemaal zen én kozen ervoor om te chillen, shoppen en natuurlijk van elkaar te genieten. Aan de achterkant van LX Factory kun je niet alleen oude trams bewonderen, maar vind je ook Village Underground Lisboa. In oude bussen in containers zitten daar verschillende hotspots verstopt. Must do!

Het lekkerste plekje om te eten is Mesa. Het is een soort van familieconcept, waar je maar één grote lange tafel hebt. Ze willen de huiselijke sfeer in hun restaurant behouden. Ik ben hier fantastisch ontvangen geweest. Lekker eten, ook voor mensen met intoleranties en allergieën. De pasta’s, pizza’s én Martini’s zijn meer dan de moeite!