Tomorrowland vs. dreamland

Van Tomorrowland naar dromenland

Net zoals de zowat 200.000 andere bezoekers, ging ook ik afgelopen weekend naar Tomorrowland.

Het festival wat bekend staat als het beste dancefestival ter wereld lokt dagelijks zo’n 100.000 festivalgangers naar de Schorre in Boom. Vele van deze festivalgangers spenderen de nacht op de camping van het festival namelijk DreamVille. Maar er zijn ook alternatieven voor zij die graag wat meer luxe wensen en het zekere voor het onzeker nemen wat betreft het weer in België en graag droog de nacht willen doorbrengen. Een van deze alternatieven is het op zoek gaan naar een hotel in de buurt. Maar welk hotel en waar? Wel, voor mijn keuze was ik op zoek naar iets unieks, iets wat aansluit bij het magisch gebeuren waar Tomorrowland eigenlijk om draait.

Slapen in een kerk

Het zou zonde zijn de hele dag in een sprookjesverhaal te vertoeven om nadien in een doodsaai hotel te belanden en net om die reden koos ik om te overnachten in het Martin’s Patershof in Mechelen. Voor zij die het hotel nog niet kennen, dit is het hotel in een kerk waarover ik reeds het artikel ‘Sins by Martin’s Patershof’ schreef. En wees eerlijk, qua originaliteit kan dit tellen, right?

Geen doorsnee hotel

Waarom koos ik voor dit hotel om te overnachten tijdens Tomorrowland? Wel, er zijn heel wat redenen, te beginnen bij de het uniek concept: Martin’s Patershof is anders dan een doorsnee hotel. Het is uniek, charmant en o-zo gezellig! Het feit alleen al dat je kan zeggen ‘Ik ging naar Tomorrowland en ben nadien in een kerk blijven slapen’ klinkt al cool!

Op een boogscheut van Tomorrowland

Een tweede reden waarom ik voor dit hotel koos, is de ligging. Mechelen ligt op zo’n 10 kilometer van de Schorre in Boom op zo’n 20minuten rijden en is daarnaast perfect bereikbaar met bus 500 richting Antwerpen. Na het festival kan de nachtbus je terug afzetten aan het station van Mechelen waarna het nog een kwartiertje wandelen is.

Laat inchecken, lang uitslapen

De derde en laatste reden is de manier waarop zij inspelen op gasten die naar Tomorrowland gaan. Zo kan je 24/24 inchecken en kan je tot 12u in plaats van tot 11u ontbijten, ideaal om uitgeslapen opnieuw te beginnen feesten of om je roes uit te slapen.