What about Prague?

Voor Jeffrey zijn verjaardag zijn we afgelopen week naar Tsjechië gereisd. We willen onze bucket list steeds meer aanvullen met reizen die we konden waarmaken. We willen bijzonder graag de wereld zien en Praag heeft een plekje gekregen bovenaan bij onze favoriete bestemmingen. De komende weken zullen hier nog heel wat blogs passeren over de hotspots om te lunchen, dineren en natuurlijk om te logeren. Daarnaast ga ik ook alle leuke activiteiten die wij deden op jullie loslaten. We werken ook aan een vlog voor ons gloednieuw YouTube kanaal ‘ Our Little Fortune’, zodat we jullie écht kunnen meenemen tijdens al onze trips.

Vandaag gaat alle aandacht naar het prachtige DOX museum. Ik ben eigenlijk allesbehalve een fan van musea. Maar dit museum was prachtig en allesbehalve saai. Ik had niet het gevoel dat ik tijd aan het verliezen was. Iets wat ik sneller in een museum zou denken.

Het Moderne Kunstmuseum DOX is de plek waar eigentijdse Tsjechische en internationale kunstenaars hun werk kunnen laten zien aan een groot publiek. Sinds eind 2016 staat op het dak van DOX een houten zeppelin genaamd Gulliver. De zeppelin is 42 meter lang en 10 meter breed en is geïnspireerd door hedendaagse ruimteschepen. De architect is Marin Rajniš en hij heeft de constructie de naam Gulliver gegeven te danken aan het beroemde boek ‘Gullivers reizen’ van Jonathan Swifts. De zeppelin moet een plek van literatuur zijn. Er is een leeszaal en er zullen diverse tentoonstellingen , lezingen, workshops en discussies over literatuur worden georganiseerd.

DOX Centre for Contemporary Art opende haar deuren in 2008 en is sindsdien een belangrijk kunstcentrum. Het centrum is gevestigd in een voormalige metaalfabriek en het gebouw werd genomineerd voor de prestigieuze Mies van der Rohe Award. Het museum heeft meestal drie of vier tijdelijke exposities, regelmatig met experimentele kunst. Het strakke en witte museumgebouw heeft expositie-ruimten, een café, een kunstbibliotheek, een boekenwinkel en een designshop. Op het buitenterras worden gigantische kunstwerken tentoongesteld. Vandaag de dag is DOX is één van de meest progressieve kunstinstituties in Tsjechië. De missie van DOX is om hedendaagse kunst te laten zien en te bevorderen.

Voor nog meer tips: stay TUNED!

https://www.czechtourism.com/home/