Havermoutkoekjes recept met Quaker havermout

Ik ben altijd op zoek naar een combinatie van gezond en lekker, met deze koekjes lukt dat absoluut! Natuurlijk kun je nooit onbeperkt koekjes eten zonder aan te komen, maar met dit recept kom je toch akelig dicht in de buurt van het perfect gezonde koekje! 

Ingrediënten (+- 20 kleine koekjes)

  • 2 rijpe bananen
  • 100g havermout

Smaakmakers naar keuze, ik gebruik:

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kleine lepel geraspte kokos
  • 1 theelepel pindakaas
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereiding
Verwarm de over voor op 180°C. Wel de rozijnen in een bakje met lauwwarm water. Prak de bananen zo fijn mogelijk (of gebruik een blender of mixer) en roer de havermout hier doorheen. Breng de koekjes vervolgens op smaak, welke producten je hiervoor gebruikt kun je natuurlijk zelf kiezen. Ik houd het bij natuurlijke en suikervrije producten. Ik voeg aan 1/3 deel van het ‘beslag’ 1 theelepel pindakaas toe. Een ander deel breng ik op smaak met de rozijnen en het laatste deel met kokos en de kaneel.
Leg bakpapier op een bakplaat. Gebruik twee lepels om kleine hoopjes van het beslag op de bakplaat te leggen, druk de hoopjes een beetje plat. Zet de koekjes voor 15 minuten in de oven. De tijd kan per oven iets verschillen, check daarom regelmatig even of de koekjes al bruin zijn. Na 15 minuten haal je de bakplaat uit de oven en laat je de koekjes afkoelen. Ze zijn na 15 minuten nog iets zacht van binnen, wil je hardere koekjes laat ze dan langer bakken. En dan….smullen maar!

Te moeilijk?

Probeer dan zeker eens de havermoutrepen van Quaker die ik op de foto hierboven als snack nam. Pijlers van dit koekje zijn simpel! ‘Goede bron van vezels’, ‘volkoren havermout’ en ‘zonder kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen’. Ik vind ze alvast kei lekker én vooral heel handig. Zelfs als ik geen tijd heb voor te ontbijten (én om geen koekjes te maken), dan eet ik ze. Ik kijk er stiekem altijd naar uit, wanneer ik weet dat ik er ééntje ga eten. De Golden Syrup is mega mega lekker! Ik ben fan!