Kleuren kiezen met Levis

De volgende stap in ons eigen ProjectYJ was de verf. Ik koos er samen met Jeffrey voor alles spierwit te laten. Tot we bij Levis kwamen en die dat zelf niet zo’n goed idee vonden. Ze vertelden ons dat het resultaat best saai en koud kan overkomen. We besloten te kiezen voor een kleurconsulente, die gespecialiseerd was in verfkleuren. Klaartje Horsten kwam op een koude zaterdagochtend ons vergezellen in ons nog leegstaand huisje, om samen door alle mogelijke kleuren te gaan. Koppig als ik ben, gaf ik niet snel af op mijn spierwitte tint. Klaartje gaf me een uitgebreide uitleg en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde. Mijn perceptie veranderde en ik stond open om te spelen met kleuren. Want dat kan je écht doen met verftinten. Levis heeft zo’n uitgebreid aanbod, dat kiezen haast onmogelijk is. Ik ben echt slecht in beslissingen nemen, dus ik ben blij dat de kleurconsulente ons zo goed op weg heeft geholpen. Meer nog, we hebben haar raad volledig opgevolgd. We hebben onze sessie nog gefilmd, iets wat de komende weken zeker nog online gaat komen via YouTube én natuurlijk ook via de blog. Altijd wel leuk als je ziet hoe zo’n sessie effectief in zijn werk gaat.

 

Work, work, work!

Het moeilijkst vond ik de woonkamer. We brengen heel wat tijd door in de woonkamer. Zeker nu die ruimte samensmelt met de keuken tot een heuse leefzone. Het is dan ook belangrijk dat de woonkamer rust uitstraalt, zodat je er dagelijks kunt ontspannen na een drukke dag. Kleuren zijn daarbij bepalend. Sommige tinten brengen je tot rust, andere zetten je net aan tot actie. Die kleurkeuze vond ik best wel een moeilijke. Wit- en grijstinten zoals Eierschaal, Artisjok en Amandel doen het altijd goed. Een lichte kleur aan de raamkant doet je ruimte bovendien groter lijken. Wij kozen voor Shady Brown c20. Een lichte crèmekleur die we voor het hele huis hebben gekozen, eveneens aan de raamkant. Aan de overkant van de ramen, hebben we gekozen voor een contrastmuur. Nooit gedacht dat ik dat ging durven, laat staan dat ik aan de kleur dacht die Klaartje ons voorstelde.

Jeansblauw op je muur!

Om toch een beetje meer contrast te hebben zonder dat het té blits wordt, kun je de wit- en grijstinten combineren met een vergrijsde vorm of tussentint van een felle kleur zoals Denim Drift, Levis Kleur van het Jaar 2017. Goed om te weten: een accentmuur is bevorderlijk voor de creativiteit, wat handig kan zijn als je van thuis uit werkt. Ik ben zoooo fan van het eindresultaat. De hele muur aan de trap loopt tot boven door én heeft nu die perfecte jeansblauwe tint. Damn right, wat ben ik blij dat we voor de kleurconsulente hebben gekozen. Stiekem moet ik ook nog zeggen dat ik super tevreden ben van de primers van Levis, die enorm dekkend zijn. Het verven zelf verliep ook heel erg vlot. Je hebt maar twee lagen nodig voor een mooie dekking. Meer info over Levis kan je vinden via deze link!