Music Maestro

Dit doe ik absoluut niet vaak, maar ik had twee cd’s voor ogen die ik absoluut moest hebben. Ik ben grote fan van Little Mix en plan eveneens naar hun concert te gaan. Girly songs zijn helemaal mijn ding, zeker wanneer ik in een bad mood ben. Of jeweetwel, je kan jezelf gewoon effe rot voelen en simpelweg er alle stress wil uitzingen. Dat kan ik dus met de teksten van Little Mix. Glory Days, baby! Het is allemaal begonnen met het nummer Change Your Life, die ik ten tijde van de release van dat nummer wel wat kon toepassen op mijn leven. Ik ben hun cd’s beginnen verzamelen. Ook de nieuwe cd heb ik getest én eigenlijk vrijwel meteen goedgekeurd! Ik haal er de nodige girlpower uit en dat hebben ze zelf gewoon effectief mooi verwerkt in hun nummers. Met lyrics als “You’re the man, but I got the, I got the, I got the power”, maakt het tot een echt girlpower album. Little Mix laat natuurlijk ook de zachtere kant zien met ´Your Love´ en de akoestische versie van ´Touch´. Die laatste is stiekem één van mijn favoriete nummers van dit album. Ik vind het gewoon zalig als ze samen zingen omdat dat écht dat gevoel geeft dat die plaat af is. De meiden hebben fantastische stemmen die ze laten horen op het hele album. Je hoort hoge noten van alle meiden, maar ook doen ze wat ze het beste kunnen: geweldige harmonieën.

Mijn absolute favoriet? De zanger Charlie Puth zingt samen met de meiden in het nummer ‘Oops’. Dit liedje heeft een vibe waar Charlie Puth om bekend staat met zijn liedjes. Man, zoooo zalig!

Daarnaast scoort ook Zara Larsson de laatste maanden enorm. Zij was er ineens én scoort nu de ene hit na de andere. Ik ben blij dat ik eindelijk haar album heb kunnen checken, want ze blijft gewoon verrassen. Ik luisterde alle nummers vaak in de auto en kreeg écht effectief kippenvel. Dat heb ik haast nooit. ‘So good’ is eveneens effectief het geval. Het album is zo goed dat ik er echt kan naar blijven luisteren. Ik ben zelfs eventjes op de parking blijven zitten om te luisteren naar het nummer. Oeps!

Het nieuwe album bevat 14 nummers, waaronder eerder uitgebrachte hits, zoals ‘Girls Like’ en ‘This One’s For You’. De laatste track nam ze samen met DJ David Guetta op voor het EK voetbal. Bijna alle 14 nummers die haar nieuwe plaat bevat zijn noemenswaardig. Maar de song die er, naast de tracks die nu al hoog in de hitlijsten staan, dan toch een beetje uit springt is Don’t Let Me Be Yours. In dit nummer smijt ze niet met heel veel snelheid en een drukke beat maar laat ze een andere kant van zichzelf zien. Ze zingt heel bewust en met gevoel waardoor je er als het ware helemaal ingezogen wordt. Larsson weet wat ze kan en zet daardoor ook haar stem ontzettend goed in bij deze track. Die stem is echt te zot voor woorden. Meer luisteren? Download ‘m, koop de plaat in de winkel of bestel via hier en maak kans op 2 concerttickets voor Zara Larsson!

Foto: Armando Diva