Video: Interrail trip

Eindelijk was het zover: we vertrokken om Europa te doorkruisen met Interrail. Althans, dat was het plan. Mijn hersenschudding die ik opliep tijdens Tomorrowland bracht roet in het eten, dus vijf dagen platte rust in een donker huisje was een must. Dat is me verrassend goed gelukt, ookal had ik best wel veel pijn. Maar héy, enkel die iPhone moest ik toch af en toe eens kunnen checken. Afkicken noem ik het. Onze trip werd dus geen trip doorheen Europa maar een tripje naar één van mijn favoriete steden: Parijs. Eerst en vooral eventjes opfrissen wat Interrail nu eigenlijk is. Ik schreef al eerder een blog over, maar deze keer kunnen we jullie meenemen doorheen onze effectieve trip én onze ervaring met de Interrail Global Pass van NMBS.

Je kan helemaal Europa doorkruisen met deze pas. Er zijn verschillende formules die jouw trip alleen nog maar aangenamer kunnen maken. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je zelf niet hoeft te rijden én je lekker uitgeslapen toekomt op je trip. Voor ons was dat nu al een bijzondere troef. Het leuke is ook dat ze bijzonder veel bestemmingen hebben. 30 EU-landen staan op je te wachten én je kan een leuke, grotere trip plannen met de NMBS pasjes. Hoera voor dit trouwens! Interrail is er niet alleen voor jongeren, maar ook voor volwassenen en senioren. Jongeren kunnen binnen 10 dagen al vanaf 175 euro door geheel Europa, voor volwassenen is dat minimaal 267 euro. Een ticketje met het vliegtuig of benzine om zoveel te reizen is véél duurder. Je bespaart bijna 50% na onze berekeningen. We hadden het natuurlijk anders verwacht omdat we meer landen konden bezoeken met de pas én dan is het natuurlijk echt geen geld en kan je tijdens jouw vakantie heel wat Europese landen gezien hebben. Je hoeft zelf niet te rijden én kan dus tijdens de rit lekker slapen. Enkel die wekker niet vergeten zetten natuurlijk, al heeft wakker worden op een onbekende bestemming natuurlijk ook wel iets boeiends 😉

De Interrail Global Pass wordt online verkocht door NMBS Europe. Online worden er geen boekingskosten gerekend. Er is nu bovendien een speciale actie (zo lang de voorraad strekt): wie online bij de NMBS Interrail koopt krijgt een cadeaucheque van 20 euro aangeboden van AS Adventure. Jeffrey en ik zijn allebei wel écht fan en overtuigd van deze formule. Volgende keer nemen we absoluut opnieuw zo’n pas en gaan we écht Europa doorkruisen.