Be aware: my dashcam

Ik zit ongelooflijk vaak in de auto. Soms té vaak. Maar gelukkig ben ik goed ondersteund door een top gps, een radarverklikker en sinds kort dus ook een dashcam. Ik kreeg veel reacties wanneer ik de dashcam online op mijn Insta Story had gepost. Ik dacht meteen dat het iets was om over te bloggen. Na een paar weken de dashcam van Mio te testen ben ik écht ervan overtuigd dat het een musthave is in je auto. Ik voel me veiliger en prettiger en dat is de voornaamste reden dat ik voor een dashcam koos.

 

Ik koos voor een toestel van Mio. Mio ontwikkelt en verkoopt producten waarmee gebruikers kunnen profiteren van de laatste ontwikkelingen in mobiele diensten. Het merk werd opgericht in mei 2002 en heeft tegenwoordig vestigingen in Europa, Taiwan, het vasteland van China, Noord-Amerika, Australië, Japan en Zuid-Korea. Een super groot bedrijf, maar een bedrijf gericht op innovatie. De dashcams kennen we vaak van beelden van de prank video’s online. Gelukkig er op dat valk al een hele revolutie geweest en kunnen we nu spreken we de meest innoverende cams die er bestaan. Ik vond het écht te waanzinnig wanneer ik ‘m voor het eerst gebruikte. Moderne dashcams filmen alles in hoge resolutie, met dertig frames per seconde en door een groothoeklens. Zo beschikt de MiVue 785 over Full HD, een kijkhoek van 140 graden en een optische sensor van Sony. Dankzij geïntegreerde wifi, waar zowel MiVue 785 als 792 over beschikken, kunnen mooie opnames gelijk naar een mobiele telefoon worden verstuurd, waarmee ze eenvoudig zijn te delen via sociale kanalen. De beelden die ik deelde via Snapchat werden écht zo vaak bekeken en er kwam zoveel reactie op. Grappig ook dat je dan pas goed ziet wat er op de weg gebeurd. Je mist geen seconde. Enkel wel oppassen als je ze online zet en nummerplaten er zichtbaar zijn. Daar kan je beboet op worden, dus dat best uitsluiten 😉

 

Handig is ook wel dat er een heuse bescherming voor je veiligheid zit inbegrepen! De geavanceerde veiligheidsfuncties zijn super handig bijvoorbeeld wanneer je de rijbaan verlaat klinkt er een waarschuwing. Na een lange autorit klinkt er bovendien een vermoeidheidswaarschuwing – dito bij een dreigende frontale botsing. Door meldingen voor flitspalen voorkom je bovendien dat je ooit nog te hard rijdt. Dankzij de GPS in dat toestel merk je meteen ook op of je te hard rijdt én ga je sneller flitsboetes uitsluiten. En ja, drie weken zonder boetes is een wonder voor mijn zware voet en mezelf.

 

Stel dat er schade is aan mijn auto door een ongeval, dan ben ik verzekerd én heb ik meteen bewijs. En dat geeft me toch nog het meest veilige gevoel. Dat was ook de hoofdreden dat ik koos voor mijn nieuwe dashcam. Ik ben helemaal fan van de MiVue 785. Leuk voor je verjaardag of nu al een topper voor onder de kerstboom. De mijne geef ik alvast niet meer af!