Tested: LG Styler

Ik ben zo vaak met foto’s bezig, zeker voor mijn socials -en dan is het soms vervelend dat ik mijn kleedjes of broeken telkens opnieuw met kreuken weer kan naar boven toveren. Vervelend en vooral een extra werk dat ik best wel kan missen. Daarom is het tijd voor een nieuwe ‘musthave gadget’ review, én deze keer vind ik het resultaat van mijn review écht de max. Overhemden van m’n vriend voor hij moet gaan werken – hij is boekhouder trouwens, of mijn papa die vaak vraagt om zijn hemd nog te strijken (maar dat dan gelukkig wel vraagt aan mama), ik die allesbehalve ordelijk ben ik mijn kleerkast omdat ik vaak looks er gewoonweg in prop: kortom, alles neemt te veel tijd in beslag en ten huize Keuppens was het écht nodig om een goed apparaat te kiezen dat ons alvast tijd kan uitsparen.

 

Het kan met de Styler van LG: géén stijltang, maar een stoommachine om de kreuken razendsnel én goed uit je kledij te krijgen. Prijskaartje is best wel hoog, maar als je er samen als gezin in investeert (of bijvoorbeeld kantoren of stylistes natuurlijk), kan het écht een goede aankoop zijn. Toch hadden we de LG Styler met een bang hartje getest. Het is een vrij dure machine, dus we waren bijzonder benieuwd naar de resultaten hiervan.

Kleine wasjes, grote wasjes – stop ze in de LG Styler

 Simpel en fraai De Styler ziet eruit als een een hippe koelkast vind ik. Ja jongens, dat klinkt misschien gék maar toch is het echt een soort van look-a-like. Hij weegt niet te veel, maar we moesten toch wel met z’n drietjes de machine optillen. De binnenkant bestaat uit een rails met plek voor drie hangers. Daar kun je jasjes, jurkjes, overhemden of broeken aan hangen. In de deur zit een pers om de kreuken uit je mooie zijde broekjes én blouses te halen. Je kan eigenlijk best wel snel de kreuken uit je blouse halen en de fragiele broek krijgt de vouw die ie moet hebben, in plaats van 1001 verschillende kreuken. We konden er ongeveer zo’n vijftal dingen in hangen, wat toch nog best wel veel is. Mama heeft ooit ééntje willen kopen, met eveneens een hoog prijskaartje, maar die kon maar per één stuk werken. En dat is in dat geval best wel een minpunt. Wist je trouwens dat je ook houden of sjaals in een rekje dat in de machine zit kunt plaatsen? Dat vond ik wel leuk! Ik heb jaren geen zijde sjaals gedragen, puur omdat al mijn sjaals gewoon één gekreukte boel is geworden. Je kan ze dus gelijk (hoe cool is dat) stomen met de andere kledingstukken die je dan weer hebt gehangen.

Werkwijze

 Helemaal onderaan vind je twee waterreservoirs: één voor schoon water om te stomen, en één voor gebruikt water. Na een viertal beurten moet je het ene reservoir legen en de ander vullen. De installatie is zo simpel als wat: zet het apparaat neer, steek de stekker in het stopcontact, vul het waterreservoir en voeg een geurtje toe aan de stoom. Dat laatste vond ik zelf wel super. Ik heb liefst dat mijn kledij echt lekker ruikt meteen en niet zo’n afgeleefde vieze stoomgeur. Je kan dan kiezen tussen een lichte opfrissing, medium maar ook een zware opfrissing is mogelijk. Dat gebeurd allemaal manueel, met de knopjes die je vooraan kan vinden. Easypeasy, het is écht poempsimpel om mee te werken. Meestal ben ik niet zo’n technische freak, maar deze keer liep alles zo vlot. Ja hoor, dat ligt aan de LG Styler die met me gelukkig niet te moeilijk maakt. De drie functies die ik gebruikte waren volgende: opfrissen, hygiënisch opfrissen en drogen. De hygiënische opfrisbeurt vind ik het best. Duurt wel anderhalf uurtje langer als de gewone opfrisbeurt, maar ik vind het vooral frisser ruiken en aanvoelen. Ik ben zelf wat meer een freak op vlak van hygiëne omdat ik qua stoffen thuis altijd moet oppassen. Ik heb zoals jullie weten een hele reeks aan allergieën en huisstofmijt is er daar één van. Deze modus doodt bacteriën en stofmijt en ik denk dat ik daarom ook echt grijp naar deze functie. Het maakt de kledij niet enkel proper, maar de stoom zorgt ervoor dat je je blouse gewoon uit de Styler kan halen en gewoonweg meteen kan aantrekken. Véél te makkelijk, en daar hou ik van. Zoveel tijd besparen is voor mij dat geld wel waard.

Volgens LG is het verwijderen van vlekken nog steeds een taak voor de echte stomerij. LG heeft de Styler op de markt gebracht om kleding op te frissen, zodat je minder vaak wast en zo voorkomt dat kledij sneller slijt. Maar goed, ik ben telkens wel verrast want ofwel ben ik vrij proper en mors ik niet al te veel, ofwel reinigt hij toch want mijn vlekken zijn er iedere keer opnieuw wel door verdwenen. Ik heb het toestel zo’n tweetal weken getest en de 2199 euro (op precies te zijn) vinden wij hier thuis wel waard. Het is een investering, maar voor ons best wel goed omdat we hier echt de quote ‘time is money’ op kunnen plakken. Zeer tevreden over deze LG Styler!

Oh ja, nog een leuk extraatje! Met de Android-app van LG kun je verder nog meer opfrisprogramma’s downloaden, bijvoorbeeld een speciale opfrismodus voor overhemden. Het nadeel hiervan is dat de app alleen werkt op Android-apparaten met een nfc-chip. Via Jeffrey zijn gsm hebben we het getest. Het was voor ons een leuk extraatje, maar toch vinden we het apparaat op zich al genoeg functies aanbieden dat we de app niet nodig hebben. Let wel: personen met een iPhone kunnen deze app niet downloaden.

Benieuwd naar jullie reacties op mijn blog. Alle reacties zijn welkom via contact@justyentl.com. Ik ben écht enorm benieuwd!

Credits: LG styler – girlsofto.com