Bouw je spieren op… met ijs!

Crazy hé, maar goed: eindelijk is er ijs dat goed is voor onze spieren! Gezonde varianten voor ijs zijn er de laatste maanden wel meer geweest, maar om stiekem eerlijk te zijn. Ik vind die vaak niet of geen smaak hebben. Ik had die verwachtingen ook bij Breyers, als ik eerlijk moet zijn. Er gaat niets boven zo’n heerlijk roomijsje, vanuit de lekdreef in Averbode. Toch werd ik aangenaam verrast door deze Breyers.

 ‘lower sugar’, ‘350 kcal per tub’ (het getal varieert per smaak), ‘high protein’ en ‘big on taste’ 

Er zijn drie verschillende smaken: ‘Cookies & cream’ en ‘Creamy Chocolate’, ‘Smooth vanilla’ en ‘Mint chip’. Ik ging meteen voor de vanille, want dat is mijn ‘all time’ favorietje

Wat zijn de ingrediënten?

Ik vertel snel alles al eventjes over de vanillesmaak, omdat dat mijn favorietje toch is. Lekker zoet, volle smaak en gelukkig valt ie niet al te zwaar. Gerehydrateerde magere melk, geconcentreerde magere melk, maltodextrine, zoetstoffen (erythiritol, steviolglycosiden), room (4,5%), melkeiwitten, suiker, emulgatoren (mono-en diglyceriden van vetzuren), stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guargom), natuurlijk vanille-aroma, pasta van uitgeputte vanillebonen.

I vote YES!

Het ijs is ‘high protein’, wat wil zeggen dat het ijs maximaal 0,5g eiwit bevat per 100g extra in vergelijking met de andere soorten. Dus het klopt inderdaad dat dit een ideale herstelmaaltijd is na het sporten. Nice one!