Fever-Tree x The Jane

Een tijdje geleden was ik dankzij Fever Tree uitgenodigd om te gaan eten in The Jane. Ik was er al ‘ns een keertje, maar elke keer opnieuw is het uitkijken naar alle gerechtjes. Deze keer volledig onder leiding van Sergio Herman himself – want hij had énorm groot (en lekker) nieuws.

“Ik wil graag zelf een tonic ontwikkelen, helemaal volgens mijn smaak”, zei Sergio Herman al bij de opening van The Jane, nu twee jaar geleden. De Britse bezielers van Fever-Tree, Charles Rolls & Tim Warillow, zagen dat wel zitten en gingen aan de slag met een doos kruiden die ze van Sergio meekregen. Sergio zelf reisde naar Londen om samen met de bezielers aan de slag te gaan met hoofden vol ideetjes. Het resultaat mag er écht wel wezen, want de nieuwe Fever Tree bevat mijn favoriete ingrediënt: kaneel. De tonic is vrij zoet door de clementines vind ik, maar de kaneel maakt het geheel wat pittiger en opnieuw iets bitterder.

Hij haalde zijn inspiratie in Ibiza, waar ik onlangs voor de eerste keer was. Lekker eten linkt hij aan vrienden, familie én vooral een ontspannen sfeer. Die sfeer die de chef zeker kan gebruiken, want zijn The Jane zit dagelijks afgeladen vol. Op het menu stonden kokkels, lam én de beste paëlla of all times. Enorme pluim aan het ganse team trouwens om me zo te helpen met mijn allergieën. Een volledig sterrenmenu aangepast aan mijn dieetwensen is écht meer dan een applausje waard. Sergio en zijn team zijn toppers!

Zelf cocktails maken deze zomer was nog nooit zo makkelijk. Ik beloof het je – met deze cocktail scoor je gegarandeerd. De Cinnamon Satisfaction is nog lekkerder dan ie klinkt.

 

  • Vul een groot wijnglas met blokjes ijs – grote blokken of crushed ice
  • Giet er 20 ml vers fruitsap en 45 ml wodka bij
  • Vul verder op met een gekoeld flesje Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman.
  • Werk af met een kaneelstokje (ofcourse!)

De Fever-Tree Tonic Clementines & Cinnamon by Sergio Herman is nu te koop via de webshop van Sergio zelf (sergioherman.com). Later dit jaar zal je ‘m ook vinden bij de drankenhandelaar en in de supermarkten Delhaize, Colruyt en Carrefour. Ook heel wat hippe bars en restaurants zullen het drankje mee opnemen in de kaart en dat kan ik alleen maar toejuichen.