Disney’s Descendants

Ik ben een Disney fan én dat wil zeggen een op en top Disney fan die écht van elke film en serie weet te houden. Ik kijk ’s avonds als ontspanning héél graag naar Disney Channel. Bij de voorstelling van de nieuwe programmatie was ik bijvoorbeeld héél blij met de nieuwe afleveringen van Soy Luna en Just Like Me!

Maar er is méér! En ik kan het nog steeds niet geloven maar ik heb de acteurs van Descendants weten strikken voor een interview. Dat interview kan je héél snel vinden op het YouTube kanaal van Jeffrey en mij. Om jullie helemaal mee in de wereld van Descendants te krijgen besloot ik vandaag om te beginnen bloggen over de eerste topfilm met toch wat sneakpeeks naar de nieuwe film die eraan zit te komen.

Het verhaal

Descendants draait over de kinderen van héél wat bekende Disneyfiguren. Het verschil tussen goed en kwaad wordt bij Descendants enorm in de kijker gezet. Een duidelijke boodschap, maar vooral leuk en ontspannend. Ik vind het wel de nodige girly factor hebben én ja, zo heb ik het graag. Je hebt natuurlijk knapperds in de film. Zoals de mooie prins Ben. Hij is de zoon van Koning Beest en Koningin Belle, een zoon van de lieverd dus. En Prins Ben maakt zich op voor de troonsbestijging in het magische rijk Auradon. Zoals een écht sprookje, mét de nodige vijandigheid. Dwaaleiland is het slechte land in het verhaal. Maar Prins Ben, de goedheid zelve, wil de kinderen van Dwaaleiland een kans geven in zijn magische rijk.

Maleficent’s dochter

Zo krijgen Mal, Evie, Carlos en Jay de mogelijkheid om buiten dit gevangeniseiland te laten zien waar zij voor kiezen. Het goede of het kwade. Uiteraard spelen de ouderlijke schurken ook een rol. Je kent ze wel, Cruella De Vil, Ursula of jawel Maleficent’s dochter Mal. Zij proberen bij hun kinderen af te dwingen dat ze de toverstok van de goede fee stelen. Dwaaleiland kan daarmee namelijk ‘geopend’ worden waardoor ook de schurken weer uit de gevangenis kunnen komen. Schattig, speels maar toch écht spannend. Ik werd helemaal meegezogen door het verhaal en dat op een fijne manier. Het is geen film waarbij je bijzonder veel moet nadenken, maar nét dat maakt het zo leuk – ook als iemand van 25.

Nummer twee

Mal wordt verliefd op Prins Ben en krijgt een plekje op Auredon. Haar ‘slechte’ vriendjes kan ze eveneens het goede laten inzien en ook zij krijgen hun vaste stekje in Auredon. Maar nét dat plekje en die identiteitsverandering laten Mal niet onberoerd. Het hoofdthema van de tweede Descendants film is bekend. Hoe Mal (of Dove Cameron in the real life) met dit debacle zal omgaan is nog eventjes wachten. Op 28 september zal de film te zien zijn op Disney Channel. De week voordien kan je op ons Our Little Fortune YouTube channel onze video kunnen bekijken. I can’t wait to show it to you guys!