Dunkin’ Donuts in België

Sinds kort kan je Dunkin’ Donuts aan huis laten leveren in Nederland en België. Voor diegene die niet weten wat Dunkin’ Donuts zijn: Dunkin’ Donuts is een internationale koffie- en broodjesfirma, die door de Amerikaan William Rosenburg opgericht is in 1950 in Quincy, Massachusetts, in de Verenigde Staten. Het is een dochterbedrijf van Dunkin’ Brands, en in deze fastfoodketen worden koffie, donuts, bagels, muffins en ontbijtsandwiches verkocht. Vooral de donuts zijn erg populair. Er worden namelijk in Amerika alleen al elk jaar meer dan 10 biljoen (!) donuts geproduceerd. Ik ben zelf een grote fan van Dunkin’ Donuts en was dan ook erg blij toen ik hoorde dat ze hun donuts vanaf nu ook aan huis gingen leveren. Ik kon het dan ook niet laten om een bestelling te plaatsen, en neem jullie mee in het hele proces. Kijk je mee?

 

Hoe plaats je een bestelling?

Een bestelling plaatsen bij Dunkin’ Donuts kan via deze link. Daarna klik je door op ‘Bestel online’, en geef je je postcode in. Je kan er voor kiezen om je donuts te laten bezorgen of om ze zelf af te halen, maar aangezien de enigste vestiging van Dunkin’ Donuts in België zich in Antwerpen bevind, gaan de meeste mensen er voor kiezen om de donuts te laten leveren (tenzij je van Antwerpen bent natuurlijk). Daarna kies je je donuts (of andere producten) die je wenst te ontvangen. Alle donuts zijn te bestellen per doos, of je kan zelf een eigen doos samen stellen met je favoriete donuts. Hou er wel rekening mee dat er bezorgkosten van € 6,75 bijkomen. Wanneer je een bestelling plaatst boven de € 45,50, zijn de bezorgkosten gratis.

Bezorging en versheid

Wanneer je een bestelling bij Dunkin’ Donuts plaatst kan je je bezorg moment zelf kiezen. Let er wel op dat niet elk bezorg moment vrij is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je je bezorg moment een week later moet aanduiden (dit hangt van de drukte af). Maar in principe hoef je niet langer dan een week te wachten. De bezorgtijd is altijd tussen 08:00 en 17:00, hou die dag dan ook zeker vrij. Wanneer je die dag niet thuis kunt zijn, kan je bij de opmerkingen een veilige leveringsplaats opgeven. Zo was ik zelf niet thuis wanneer ze mijn donuts kwamen leveren, en hebben ze de donuts netjes op de beschreven leveringsplaats achter gelaten. Ik kreeg nadien ook een sms’je toegestuurd dat de donuts geleverd waren, en dat ze op de veilige leveringsplaats staan. Dat vond ik zelf wel heel erg fijn, aangezien dit niet altijd gedaan wordt.

Aan de versheid van de donuts was helemaal niets op aan te merken. De donuts worden geleverd door een speciale bezorgdienst dat verse producten en maaltijden bezorgd aan mensen, en ze waren dan bij thuiskomst ook nog goed koud. Het leek haast wel alsof ze net uit de koelkast kwamen! Ook al kwam ik pas een uur nadat de donuts geleverd waren thuis. Ze waren ook heel erg zacht, en er was helemaal niets aan de smaak op te merken. Naar mijn idee worden de donuts dan ook de dag zelf nog gemaakt en geleverd. Ze waren helemaal niet hard en taai, maar proeven gewoon heel erg vers en lekker.