De snack die ik altijd eet

Sinds kort heb ik een nieuwe ‘verslaving’, of toch een dagelijkse pauze waar ik kies voor een lekkere maar gezonde snack. Ik at elke dag een koekje, maar ging tot nu vaak voor een chocoladewafel, een typische dinokoek of gewoonweg voor een reepje chocolade. Ik ging langs Albert Heijn en besloot de gezonde richting op te gaan. Ik ben allergisch aan vers fruit, dus dat moet ik al achterwege laten. Ik vond de nieuwe Verkade granola koekjes en de keuze was meteen gemaakt. Mijn ouders nemen vaak koekjes mee van Verkade. Je kan hen best wel fans noemen van het merk. Mama durfde toen Albert Heijn nog niet in België was speciaal naar Nederland rijden én gewoon koekjes van Verkade kopen.

Waarom de Granola koekjes écht de moeite zijn:

  • Heerlijk rijk aan vezels
  • 50% minder vet
  • Allesbehalve kunstmatig: versheid staat centraal
  • Granola Appel en Kaneel is geschikt voor de vegi’s onder ons, Cranberry en pure chocolade met amandel zijn zelfs perfect voor de vegans.

Facts over mijn ervaring met Verkade:

  • Verkade is bekend om hun koekjes: Mijn ouders zijn gek van de digestive koekjes, die perfect zijn als dessertje na het eten. De favoriet ten huize Keuppens is de vanille variant. Hun typische graankoekjes met daartussen een crèmelaag met vanillesmaak.
  • Naast koekjes voorziet Verkade iedereen ook met chocolade die écht niet te weerstaan is. Dat Belgen bekend staan om chocolade is een feit, maar damn, dan heb je die van Verkade nog niet geproefd. Ik maak er vaak chocolademelk mee, en stiekem drink ik dan een paar glazen chocolademelk na elkaar. Het is nog altijd winter, hé (dikke, vette knipoog!)
  • Tijdens de Sinterklaas periode hebben ze chocoladeletters. Ik moest altijd mijn hele naam hebben en spaarde de ‘Y’ telkens tot het laatste. Ik vond die ook altijd het lekkerst, crazy little me.
  • Nieuw in hun assortiment is de chocoladereep met karamel en zeezout. Lekker tussen de boterhammen, maar ook als snack.

 

Ik ben nu helemaal fan van hun nieuwe granola koekjes. Ze zijn lekker als snack, maar zelfs handig ook als ontbijtkoekjes. Ze zijn super krokant en bestaan uit drie verschillende varianten: appel en kaneel, cranberry én daarnaast ook pure chocolade gecombineerd met amandel. Je eet een gezondere snack, boordevol vezels door de combo tussen zaden, geroosterde granen en noten. Suiker? Nee! De koekjes zijn gezoet met natuurlijke suikers van fruit, dadels of honing.

Zorgeloos lekker

Om ze écht te testen, heb ik samen met mijn lief een test gedaan. Daarin bleek vooral dat we het allebei fijn vinden dat ze natuurlijk gezoet zijn, maar toch zoet genoeg. Ik heb het vaak dat ze dan wat ‘sec’ smaken en daar ben ik geen fan van. We hebben de koekjes als ontbijt gegeten, waar we bij opmerkten dat we vrij lang verzadigd waren. Als ultieme test, besloten we te bakken met de nieuwe Verkade koekjes. Ik heb ze ondertussen al gebruikt in mijn zelfgemaakte kaastaart. Ik gebruik ze als bodem om het geheel gezonder te maken.

Wat heb je ervoor nodig om ze te bereiden?

230 ml room, 250 gr plattekaas , 150 gr maïsmeel, 300 gr suiker, 5 eieren, 1 pakje granola koekjes naar keuze (ik gebruikte de cranberry versie)
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 200 graden. Klop de eigelen met 200 g suiker en de eiwitten met 100 g suiker goed stijf. Meng de platte kaas met de room. Doe de platte kaas bij de eigelen en voeg ook het maïszetmeel toe. Meng het eiwit onder het deeg (kort maar goed) . Er mogen geen klonters meer in het beslag zijn. Verkruimel een compleet pak granola koekjes (you can never have enough of them!) en leg ze samen met wat boter in de bakvorm. Giet het beslag in de bakvorm en hou een rand van 1cm vrij. Bak 30 minuten op 200 graden en geniet van je homemade cheesecake die werkelijk onklopbaar zal zijn.

De Verkade Knapperige Granola koekjes zijn nu al te koop bij Jumbo en Plus en binnenkort ook bij Albert Heijn