Jarig? Zo geniet jij van je dag!

Houd je van een heerlijke verwendag, helemaal zen en wat me-time? Of wil je liever een weekendje feesten met je beste vriendinnen? Ik geef je alvast wat inspiratie om volop te genieten van jouw dag. Of wil je liever een verjaardagsweek?

– dit is een advertentie –

You do you

Bij feesten, zoals de kerstfeesten, trouwfeesten, maar ook verjaardagsfeesten zijn er vaak heel wat (impliciete) verwachtingen. Zo verwacht je familie dat ze je zien, verwacht iedereen dat je er mooi uitziet en dolgelukkig bent. Maar daar draait een verjaardagsfeest toch helemaal niet om? Laat die verwachtingen en sociale normen dus maar even voor wat ze zijn, want you do you. Dus de vraag van de dag is: waar geniet jij van? Vind je samen je verjaardag vieren heerlijk of wil je liever wat minder poespas? Wil je gewoon eens een dag op het strand wat uitwaaien en heb je geen zin om een heel feest te organiseren? Dat is toch helemaal oké! Geniet jij van de super lieve woorden op je kaarten, maar heb je geen energie om iedereen op die dag te zien? Geen nood, er zijn heel wat alternatieven voor een groot verjaardagsfeest.

Geen groot feest

Er zijn heel wat alternatieven voor een groot feest. Zo kan je verschillende verjaardagsmomenten in de week organiseren: denk aan een gemoedelijk drankje en een hapje met collega’s na het werk; samen klinken met de vriendinnen in jullie favoriete bar de dag erna en ‘s avonds een heerlijk etentje met je dichte familie of partner. Zo heb je alle mensen die je graag ziet rond jou, zonder dat jij er iets voor hoeft te organiseren 😉 Wat je ook kan doen is op weekend gaan met een dichte groep vrienden en familie. Zo hoef je mensen niet bij je thuis te ontvangen en kan je toch heel wat mensen uitnodigen. Wat dacht je van een tof huis in de Ardennen of aan de zee? Geniet van een gezellig weekendje weg met je partner en nodig vrienden uit voor een heerlijk diner en een wandeling de dag erna. Of koppel je weekendje ineens aan een spa-dag of een citytrip.

 

Me-moment

Op je verjaardag ben jij het middelpunt van de verjaardag. Plan dus heel wat me-momentjes in op je verjaardag. Een warme douche, een dikke badjas en een heerlijk groot ontbijt vol met bloemen, met een prachtige verjaardagskaart is het perfecte begin voor jouw dag. Denk ook aan leuke me-momentjes zoals een sauna, je favoriete taart bakken of laat je gedachten los tijdens een yogasessie. Zorg dat je je verjaardag niet beleeft voor anderen, maar dat je er zelf ook enorm van geniet!