Let me inspire you with my holy food tips

Onder het motto dat ik meer en meer grotere blogs wil posten met een meer objectieve look and feel, wil ik jullie bijzonder graag mijn drie favoriete restaurants van dit moment voorstellen. Leuk als tip, maar vooral handig voor mensen met voedselallergieën. Je moet weten dat ik aan zoveel allergisch ben. Voor de eerste keer I will name it 😉 Noten, soja, tomaat, pompoen, nootmuskaat en quasi alle fruit zijn een no go voor mij. Best niet makkelijk om in de keuken te zorgen dat er zowel geen van deze producten in mijn bord zitten maar evenzeer omdat ik ook geen sporen van bovenstaand lijstje mag hebben. Die restaurants staan nu bovenaan het lijstje én scoren voor mij echt allemaal een dikke tien op tien.

THE JANE

Starten doen we bij The Jane in Antwerpen. Ja, natuurlijk moet The Jane erbij. De keuken van Sergio is zo bijzonder lekker, maar vooral ge-wel-dig voor mensen die zoals mij enorm sukkelen met allergieën. Bij The Jane kon ik een achtgangen menu eten zonder enige vorm van allergie. Ik ga regelmatig op restaurant en krijg daar nog regelmatiger te horen dat het quasi onmogelijk is voor me te koken. Laat staan dat ik op één dag acht gangen in één en hetzelfde restaurant mocht benuttigen. Crazy dit!

 

Eigenlijk was bij The Jane gaan eten een beetje een droom, want na zo’n 25tal mails en 20 oproepen om te proberen reserveren was een gelukte poging meer dan welkom. Ik at de meest speciale combinaties in een 8 gangen menu. Het lekkerst vond ik de gemarineerde zalm, de mosseltjes en de krokant gebakken kabeljauw. Alles werd tot in het grootste detail afgewerkt: thumbs up for Sergio & his team!

FRANK AND BRUT

Frank & Brut is zo gezellig, elegant en heeft toch een beetje een kerkelijke feeling. Verantwoordelijk voor de uitwerking van het ‘kerkelijk’ interieurconcept en de huisstijl met de zeven hoofdzonden als rode draad is de internationaal gerenommeerde designstudio Pinkeye. De max! Tot in de puntjes afgewerkt. Mijn vriendinnen en ik gingen lekker uiteten voor mijn verjaardag. Ik verjaar in maart, dus je kan al bedenken hoeveel geduld ze moeten gehad hebben om mijn verjaardag te kunnen vieren. We begonnen dus met aperitieven en kozen ervoor samen een hotdog te proeven. De hotdogs waren verrukkelijk, creatief en vooral vol van smaak. Naast de hotdogs kozen wij voor de tapas, omdat een verjaardagsdrink met hapjes toch altijd net dat tikkeltje lekkerder smaakt. De kaart is zo uitgebreid: 7 ‘sinner dogs’ en één vegetarische hotdog, sidedishes zoals daar zijn ‘mac&cheese’ of ‘tator tots’ en ‘lamskofte’ of ‘varkensribbetjes’ in de vorm van porties om te delen. Overdag huist op dezelfde locatie Frank’s Deli, een lunchspot waar je terecht kunt voor een ‘all day brunch’ met eggs benedict, omeletjes, smoothies, broodjes en dergelijke. Een mimosa kan uiteraard niet ontbreken. Yummie! Mijn favoriete tapas van de avond? Ira, de organic chicken is héél erg pittig van smaak maar volledig m’n ding. Superbia is een soort van ribbetjes met een heerlijke topping erbij. Maar om toch één superbe nummer één te noemen: Tristitia, de aubergines met botermelk. Heerlijk! Oh ja, ik mag zeker de mosseltjes met look niet vergeten. Die kom had ik véél te snel op- daar ging de sharing (oeps).

DE KLEINE ZAVEL

Voor papa zijn verjaardag gingen we langs bij De Kleine Zavel in het Antwerpse. Ik kreeg via via heel vaak de tip voor dit restaurant door én eindelijk vonden we een plekje in onze agenda’s. Het onthaal verliep sober, maar het eten zelf was machtig goed. Beginnen deden we met een glaasje bubbels van Jacquart. Mijn papa koos dan weer voor het huisaperitief, waarna hij eigenlijk meteen al een nieuwe bestelde omdat hij het zo enorm lekker vond. We kregen een hapje op basis van hummus. Voorgerechtjes van dienst waren oesters voor papa en asperges voor mama en mij. Ik had de grijze garnalen erbij en mama koos voor de parmaham. Daarna was het de beurt aan makreel voor mijn ouders en ik had de groentenweelde met seizoensgroentjes. Aangepaste wijnen bij elk gerecht zijn werkelijk perfect. Ze weten hier zo goed wat ze serveren. Als voorbeeld: zelfs de koolhydratenwaardes zijn berekend voor diabetici. Ik heb zoiets nog niet vaak gelezen op de menukaart, maar met zelf zo’n lijst aan allergieën is dit wel echt de moeite.

Hoofdgerechtjes van dienst waren kabeljauw voor mama en mij en steak voor la papa. Dessertje was een moeilleux op wijze van De Kleine Zavel. Om dit te proeven moet je écht naar daar gaan, want mijn ouders hun potje was écht in 123 leeg. Ik had een combinatie van vanille ijs én whisky ijs en oh jawel, daar ging mijn papa zijn lepeltje ook snel in. Ronde buikjes + een tevreden jarige papa = goedgekeurd.

Thanks iedereen om kennis te maken met de hotspots van dit moment. Hopelijk heb ik jullie leuke tips kunnen geven om zelf een extra moment om te genieten in te lassen in jullie leven. You all rock!