MSC Cruises’ stop: Portofino

Ik vertelde enkele dagen geleden over mijn cruise met het prachtige schip: de MSC Meraviglia. Een ervaring om nooit te vergeten maar vooral om te koesteren. Ik heb een fantastische tijd beleefd op de boot maar ook tijdens de MSC excursies heb ik ongelooflijk mooie steden ontdekt. Portofino was voor mij één van de fijnste steden die we tijdens de excursies bij de cruisestop hebben gedaan. Wanneer ik in Portofino was kreeg ik bijzonder veel vragen over wat mijn tips zijn voor deze stad te bezichtigen. Portofino is eigenlijk best wel klein, waardoor écht veel must do’s overlappen met de typische sites. Maar héy, Portofino is ZO Instagramproof!

  

Tell me more

Portofino ligt als een verborgen juweel verscholen in een inham van de Ligurische kust. Rondom zie je steile groene bergen en de blauwe zee lijkt overal aanwezig. Portofino bestaat slechts uit een paar straatjes en een haventje en herbergt amper zeshonderd inwoners, maar in het hoogseizoen puilt het hier uit van toeristen. Ook kom je regelmatig een dolfijn tegen, verstopt in het wapen van het stadje. Niet gek als je weet dat de naam Portofino is afgeleid van Portus Delphini. Deze Latijnse naam geeft meteen aan welke dieren je hier vlak voor de kust kunt zien zwemmen: dolfijnen. Op zee zie je ze niet altijd ronddartelen, maar in Portofino zie je ze het hele jaar door op tal van plekken opduiken. Yes – zo leuk!

Meet the stars

Het wereldberoemde Piazzetta is dé ontmoetingsplek voor de sterren. Dat is ook wel af te leiden uit de gigantische huizenprijzen: per vierkante meter woonruimte betaal je in Portofino dertigduizend euro. Heb je een appartement of huis met uitzicht op het Piazzetta, dan komt daar nog eens een flink bedrag per raam bij. Vanuit deze ramen kun je dan wellicht wél George Clooney, Brad Pitt of Madonna voorbij zien paraderen. Berlusconi zijn prachtige huis ligt ook vlakbij én dat was voor mij echt zo’n moment waarbij mijn mond wagenwijd openviel. Damn right. Wat – een – huis! Leuk toch wat je met een paar uur stop allemaal te weten kan komen én eveneens bezichtigen tijdens de cruise stop. Natuurlijk was er nog één ding belangrijk voor Tanja en mij en dat brengt ons meteen tot het laatste puntje dat ik over Portofino kwijt wil.

Let’s shop!

Alle exclusieve merken hebben hier wel een winkel. Struinend langs het haventje en door de straatjes kun je niet om de mooie modemerken en designer outfits heen. De boetieks worden afgewisseld met elegante hotels en uitstekende restaurantjes. Je moet enkel wel rekening houden met de prijzen die hier best wel hoog liggen. Een witte wijn kost doorgaans 12 euro, een Colaatje dan weer 6 euro. Toch is Portofino één van de steden die ik meteen terug wil bezoeken: de rust, de sfeer én de mooie winkels deden mijn hartje sneller slaan. Top excursie!