Tenerife: tips for foodies

Ik ging mijn verjaardag vieren in Tenerife. Yes, dacht ik maar eetadresjes zoeken die volledig aan mijn wensen voldeden, vonden we niet gauw. First things first! We logeerden in hotel H10 Las Palmeras, vlakbij alle fantastische foodgebieden. Ik kreeg enorm veel vraag waar we zo lekker hebben kunnen eten, want het eten hebben we vaak getoond via onze snapchats @tanjadexters en @yentlkeuppens. Ik moet toegeven dat we soms zijn terechtgekomen in barslechte restaurantjes waar ze abolsuut niet netjes werkten. Ik ben enorm fel gesteld op netheid. Je kan me soms wel iemand met smetvrees noemen. Niet in extreme mate, maar een restaurant moet proper zijn. Daarnaast waren ze vaak niet vriendelijk of vergaten ze de helft van de bestelling. Gelukkig hebben we drie toppers gevonden die écht heel fijn zijn om zelf eens te proberen tijdens je komende tripje naar Tenerife.

  1. Hard Rock Café: Ok, ik moet toegeven… Het was mijn verjaardag en toen ik aankwam in het Hard Rock Café wist ik niet veel meer. We zijn er ook moeten vertrekken omdat ik zo enorm misselijk was. We zijn ’s ochtends om 9 uur op het vliegtuig al beginnen drinken en op het einde van de dag besloot mijn maag dat dit niet echt een goed idee was. Maar goed, dit Hard Rock Café is met stip de mooiste die ik al heb gezien. In het Hrad Rock café staan burgers centraal, maar de chicken caeser salad blijft ook top. Ik hou van het vanille-ijs dat ze serveren. Eigenlijk het allerlekkerste ijs ter wereld voor mij.
  2. White Tapas: Aan Playa Del Duque is er in het shoppingcenter een héél erg klein tapasrestaurant met een strak wit interieur. Tanja en ik kozen voor een uitgebreid menu, omdat we na het bezoek aan El Teide écht veel te veel honger hadden. Aanraders zijn de Parmaham, champignonkroketjes, gebakken aubergines, frietjes met looksaus en de verse zalm. Zonder twijfel écht de beste zalm die ik al ooit gegeten heb. De service is enorm vlot en ze houden enorm veel rekening met voedselallergieën. Ik kreeg zelfs een aparte grillplaat die ze enkel en alleen voor mijn gerechtjes gebruikten.
  3. In het Abama Resort waar ik al eerder over blogde, heb ik de lekkerste tapas ooit gegeten. De asperges met dressing, de gazpacho en de gemarineerde aubergines zijn top. Daarnaast at ik vorige keer ook het gefrituurd zeevruchten assortiment en dat was écht subliem. Het Abama Resort heeft trouwens zo’n 10 restaurants: van Japans tot Italiaans, van een steakrestaurant tot een buffetrestaurant. De bar serveert de lekkerste gins by the way.

Laat het jullie smaken!