I met Mark Ronson

I met Mark! Ja hoor, dé Mark van Uptown Funk. Of denk maar aan Valerie. Die man die samen mét Amy Winehouse nog heeft mogen optreden. Een man mét ballen, die durft te gaan voor zijn eigen smaak. Ik leerde hem kennen tijdens het event van Lexus. Hij doet een wel érg speciale campagne voor Lexus. In de campagne, die zes maanden duurt, ‘Make Your Mark’ komt de muziek van Mark Ronson samen met het sensationele design van de nieuwe premium coupé. Het resultaat? Dé Experience Amazing!

De video voor dit event komt er natuurlijk nog aan waar jullie de auto én natuurlijk mijn Experience Amazing gaan kunnen bekijken. Mark Ronson voorziet de tunes die het project namelijk nog net specialer maakt. Mark Ronson is van alle markten thuis. Muzikant, producer, deejay, platenbaas. Hij hielp Lily Allen aan haar succesvol debuut ‘Alright, Still’ en zonder hem was ‘Back to Black’ van Amy Winehouse nooit een klassieker geworden. Zijn vriendschap met de veel te vroeg gestorven zangeres koestert hij nog steeds omwille van haar unieke talent. Het was volgens hem moeilijk om toe te kijken hoe ze weggleed in een destructieve spiraal van alcohol en drugs, en worstelde met de media-aandacht. Hijzelf bleef wel verder doen én scoren met eigen inspiratie. Ook ik mocht tijdens het Lexus event kennismaken én samen muziek maken met Mr. Ronson. Ik kijk er écht wel naar op.

Zanger Mark Ronson scoort. Of was ie nu dj?

Hij begon als deejay, dan écht zelf te componeren maar er is meer. De opvolger zijn eerste album was een poging om zich los te weken van de retro-soulformule. Voor het eerste waagde hij zich aan echte popsongs en zong hij zelf zangpartijen in. Artistiek was hij tevreden over het resultaat, maar het grote succes bleef uit. “Je weet wanneer je carrière stilligt: als je enkel nog naar concerten van vrienden gaat of alleen nog in de hotellobby plaatjes mag draaien op trouwpartijen van sterren”, grapte hij in een recent interview. Ondertussen bleef hij als deejay aan de slag. Maar de scene veranderde voortdurend en dat zette hem aan het denken. “Ik ben geen DJ pur sang en wat ik in clubs speel, staat in dienst van het publiek. Dat is iets anders dan je eigen muziek brengen.” Daarom zocht hij naar een manier om zijn eigen composities anders te benaderen: muziek schrijven, laten bewerken door anderen en dan opnemen en mixen zoals een deejay. “Het waren mijn nummers, maar dan ook weer niet en dat maakte het voor mij interessant. Ik wou iets maken waarvan het publiek nooit zou vermoeden dat ik het ben.”

Meer over de campagne volgt héél snel nog op mijn blog!