Mijn liefde voor Darphin

Ik geef het toe: ik ben al jaren fan van Darphin. Ken je het? Zo’n merk dat je mama tijdens je jeugd gebruikte en waarin je dus al bergen vertrouwen had alvorens je zelf in de beautywereld je gangetje gaat. Darphin is een creatief bedrijf met de nodige pit en creativiteit. Darphin staat voor het Parijse geheim voor een mooie huid. Het merk werkt al sedert 1958 met kostbare en krachtige plantaardige ingrediënten en gelooft dat huid-definiërende massagetechnieken de opname van de natuurlijke ingrediënten in de huid verbeteren, wat vanzelfsprekend een unieke schoonheidservaring oplevert. Omwille van de expertise kan je Darphin enkel krijgen bij (online) apotheken. Ik bestel mijn producten bijvoorbeeld altijd bij Pharmamarket omdat ik vind dat zij een breed aanbod hebben en een snelle levering. Je kan zelfs een bestelling plaatsen en die zelf gaan afhalen bij de apotheek in je buurt, indien je dit zelf makkelijker weet te vinden. Ik ben meer iemand die alles (maar dan ook echt alles) thuis laat leveren.

Darphin heeft verschillende lijnen voor verschillende huidtypes, maar ik ben vooral fan van hun Lumière Essentielle lijn. Say what? De lijn bestaat uit een helder serum en een zachte gel-crème die volop gaan voor hydratatie, plumping en éclat, met een krachtige combi van verfijnde plantaardige ingrediënten die de doffe huid moet doen verdwijnen. In beide producten vind je een blend van zeven essentiële oliën met een aangenaam aroma en een verhelderende werking: mandarijn-, sinaasappel-, neroli-, rozen, ylang-ylang-, cederhout- en gemberolie. Het ruikt heel fris, en die geur blijft ook lekker lang hangen. Ik voel de lente op mijn huid, dat nu met de sneeuwval en de vrieskou écht wel welkom is. Mijn huis heeft het best moeilijk momenteel door extreme druk van de ijskoude buiten. Darphin is echt een fijne basis om mijn huis de nodige voeding te geven om die boost te ervaren.

Review it:

 Voor mij weerspiegelt Lumière Essentielle een beetje the best of both worlds en is het eveneens een mooie introductie in de wereld van Darphin, een merk dat gekend staat om zijn essentiële oliën. Voor wie een beetje terughoudend is om een pure olie op het gezicht te smeren, is Lumière Essentielle de perfecte metgezel omdat je de voordelen van essentiële olie kunt ervaren op een iets ‘toegankelijkere’ manier, net omdat de olie verwerkt is in enerzijds een serum en anderzijds een gel-crème. Het Illuminating Oil Serum draagt absoluut mijn voorkeur weg, net omdat je je huid daarmee een intense hydratatieboost cadeau doet, ongeacht welke crème je naderhand nog smeert. De Illuminating Oil Gel-Cream kan op bepaalde dagen voor mijn gemengde huid net wat té glowy zijn, maar lijkt me dan weer een perfecte dagdagelijkse compagnon voor een drogere tot normale huid.