Zomerhuidje-proof

Een gevoelige, droge, gemengde, vette of “normale” huid… allemaal hebben ze hetzelfde nodig: hydratatie. Ontdek alles wat je moet weten voor een stralende huid deze zomer. Mijn favoriete tips and tricks, must do’s én dingen die ik zelf ga ontdekken, geef ik graag mee in deze blogpost.

First things first: Hydratatie is essentieel om de osmose van de huidflora (de kleine kiemen en bacteriën die op het huidoppervlak leven) te behouden, maar ook om een goede celregeneratie te verzekeren (de vernieuwing van onze cellen, die vooral ’s nachts plaatsvindt).

Een goed gehydrateerde huid is een gezonde huid. Een gezonde huid is een huid die goed “werkt” en ons beschermt. Dagelijks zorg dragen voor de huid is een van de beste manieren om de huid te helpen zichzelf te vernieuwen en dit evenwicht te behouden. En die zorg is eigenlijk best makkelijk om dagelijks te onderhouden.

Smeren is zilver, reinigen is goud. Zonder de juiste reiniging van je huid kan je smeren wat je wil, het beoogde effect blijft uit. Vergeet dus niet je gelaat grondig schoon te maken voor je met je gezichtsbehandeling aan de slag gaat. Ik gebruik zelf momenteel de cleanser van Pascaud, gecombineerd met die van Image – een bedrijf uit Amerika dat bijzonder populair is door zijn mooie resultaten. Ik gebruikte altijd een tonic na de cleanser, maar dat hebben mijn schoonheidsspecialistes in de loop der jaren me afgeraden. Soms doe ik ’t wel eens voor een fris, opwekkend effect.

Je huid heeft 24 uur op 24 nood aan verzorging. Vanaf het moment dat je je bed uitspringt, verwen je je gezicht met een verzorgende dagcrème. Zit de dag erop, dan is het tijd voor fase 2: de nog belangrijkere nachtcrème. ’s Nachts is je huid immers in rust en neemt ze de crème beter op dan overdag. Overdag gebruik ik de 24h crème van Pascaud, gecombineerd met de nek en decolleté crème voor de fijne lijntjes in de hals tegen te gaan. In de avond kies ik voor het Iluma serum van Image. Ik kocht de productjes bij Sibella in Schaffen, die zowel in de winkel als in haar eigen webshop, gepast advies geeft voor elk huidtype. Dat geeft mij wel altijd zo’n lekker veilig gevoel. Daarnaast gebruik ik de avondverzorging van Image na het aanbrengen van het serum.

Ik probeer elke week 2x mijn gelaat te scrubben met de ‘Enzyme peel’ van Pascaud, op basis van zuren. Ik heb last van pigmentatie, en deze peeling gaat pigmentatie tegen. Daarnaast is ie ook prima om de dode huidcellen weg te nemen. Qua maskertjes wissel ik eigenlijk af. Als ik foto’s ga trekken, leg ik een maskertje op. Een beetje extra glow is dan ook altijd welkom.

Ik ben klaar voor de zomermaanden met mijn verzorging. Jullie?! Wat zijn jullie must do’s? Hebben jullie nog meer tips? Benieuwd naar meer!