Summerproof reeks: mooie voetjes

Summerproof voeten in 5 stappen

In deze korte blogreeks, maken we je helemaal summerproof. Allereerst zijn de voetjes aan de beurt! Je voeten krijgen heel wat te verduren. Ze worden opgesloten in warme schoenen, in hoge hakken geduwd, of moeten de hele dag rondwandelen in nieuwe sandaaltjes die je eigenlijk langer had moeten inlopen. Een extra voetverzorging is dus zeker in de zomer een weldaad voor je voeten. Met deze vijf stappen maak je ze zo summer proof en wandel jij met fris verzorgde voetjes door je dag.

1. Een voetbadje

Een voetbadje kan wonderen doen. Vul een teiltje met lauw tot warm water (of zelfs koud, heerlijk op een hete dag!) en was je voeten. Gebruik eventueel een verfrissende voetscrub om je voeten poezelig zacht te maken – en makkelijker om te verzorgen.

2. Eelt verwijderen

Na je voetbad begint het echte werk: eelt verwijderen. Je hebt eelt nodig omdat het je voeten beschermt. Als je last hebt van te veel eelt, kan je een puimsteen of voetvijl gebruiken om de eelt te verwijderen of zachter te maken. Als je met een voetrasp of mesje aan de slag gaat moet je achteraf zeker nog met een vijl passeren om je voeten te verzachten.

Let goed op dat je niet te veel eelt verwijdert! Dat kan erg veel pijn doen en wondjes veroorzaken. Als je echt veel eelt hebt of zeker wil zijn dat je niet te ver gaat, laat je dit liefst over aan een gediplomeerde schoonheidsspecialiste.

3. Nagels verzorgen

Net als je vingernagels hebben je teennagels wat extra verzorging nodig. Knip ze op een verzorgde lengte en zorg dat je zeker recht knipt: anders wordt de kans op ingegroeide nagels groter. Na het knippen werk je met een nagelvijl de ruwe randjes bij. Vervolgens kan je je nagelriemen zachtjes terugduwen. Dat doe je best meteen na een voetbadje wanneer ze nog zacht zijn, of laat je nagelriemen eerst zachter worden met een verzorgende lotion.

4. Hydrateren

Na het wassen, vijlen en knippen is het tijd om je voeten te hydrateren. Een crème of lotion met urea is ideaal voor je voeten: dit zorgt ervoor dat je huid beter vocht kan opslaan en minder eeltig wordt. Eigenlijk kan je je voeten niet vaak genoeg hydrateren: ’s avonds voor het slapengaan even insmeren en je houdt ze in topconditie.

5. Teennagels lakken

Als afsluiter van je pedicure kan je je teennagels lakken, da’s leuk voor die extra zomerse uitstraling. Lakken doe je op perfect schone nagels, zorg dat er geen restjes lotion of vuil op zitten anders zal de lak niet blijven zitten. Gebruik een tenenspreider zodat je pas gelakte nagels niet tegen elkaar aanduwen en goed kunnen opdrogen en zorg dat je nog even geen schoenen aan moet zodat je nagellak goed kan uitharden.