Must-haves voor fashionistas om je kleding te verzorgen

(Advertentie) Prachtige kledij, leuke designer tassen en je favoriete make-up tasje: meer heb je niet nodig, toch? Als echte fashionista wil je natuurlijk ook je spullen verzorgen zodat je er jaren van kan genieten. En hoe beter dan met enkele stevige kledinghangers, een goed wasrekje en handige make-up accessoires. We leggen je de do’s en don’ts van hoe je het beste je kleding en make-up verzorgt hier kort uit.

Make-up organiseren

Heb je ook al die filmpjes zien verschijnen op Instagram waar ‘organizers’ aan de slag gaan met labels, kleuren en doorzichtige bakjes om make-up, droge pasta of kledij te sorteren? Zeker niet iedereen hoeft zò georganiseerd te zijn, maar wat orde in de chaos scheppen is nooit verloren. Waarom? Wanneer je al je make-up ziet, grijp je niet steeds naar hetzelfde, en probeer je ook andere zaken uit. Je houdt het ook hygiënisch en je merkt snel welke make-up je eigenlijk kan wegschenken. Met simpele badkamer accessoires zoals een glazen beker, een zeepschaaltje en een badkamerrek geraak je al heel wat verder. Verzamel je make-up borstels in een beker, leg je favoriete oorbellen in een zeepschaaltje en koop wat rieten mandjes om je foundation, lippenstift en haaraccessoires in op te bergen in een badkamerrek. Zo heb je al je favoriete make-up binnen handbereik, en is alles net georganiseerd.

 

Hoe verzorg je je kleding?

Ben je echt dol op die roze kasjmieren trui? Of op dat prachtig zijden kleedje? Dan wil je er natuurlijk jaren van kunnen genieten. Investeer dus in een goede verzorgingsroutine voor je kledij. Enkele simpele tips zijn:

  • Was wollen of kasjmieren truien zo weinig mogelijk om hun vorm te behouden en het opwollen te voorkomen. Draag daarom een dunne trui met lange mouwen eronder, of gebruik een vlekkenverwijderaar zonder water.
  • Natuurlijke stoffen zoals wol, linnen en zijde zijn zelfreinigend dus hebben niet vaak een wasbeurt nodig. Zijde kledingstukken was je dus beter nooit. Hang het in plaats van daarvan op aan een kapstok om te verluchten of breng het naar een stomerij bij hardnekkige vlekken. Ook is zijde erg delicaat, dus wring of week het kledingstuk nooit.
  • Gebruik je droogkast zo min mogelijk: laat truien plat drogen op een droogrekje en hang bloesjes te drogen aan een stevige kapstok (met brede schouders) zodat het niet uitrekt of vervormt.
  • Strijk delicate stoffen zoals wol of zijde zo weinig mogelijk. Wanneer je toch strijkt, strijk het dan op de laagste temperatuur, nooit met stoom en gebruik een persdoek.
  • Gebruik een stoomstrijkijzer voor katoen en linnen want die hebben wel wat hitte nodig. Linnen en katoen strijk je best als het nog een beetje vochtig is.

 

Hebben jullie nog leuke tips om van je kleding en make-up te kunnen blijven genieten?