Costumelovers

Processed with VSCO with f2 preset

Ik ben een grote fan van mannen in ’t pak, maar ik ben er ook wel voor te vinden als de man een kostuumvest draagt. Dat vind ik ergens nog stoerder. Met witte sneakers en een toffe denim, of zwarte broek. Helemaal fan! Ik heb Jeffrey kunnen overtuigen om zijn eerste kostuumvest van Bestseller aan te schaffen: check! Om te combineren vonden we échter wel enkele leuke tips die onze mannencategorie écht wel in mochten. Heb je zelf nog leuke ideetjes om onze gloednieuwe mannencategorie in de kijker te zetten? Je mag me altijd mailen op contact@justyentl.com.

Strak in het pak

Iedere man draagt wel eens een net pak, voor een sollicitatie, een bruiloft of misschien wel elke dag op je werk. Maar wat zijn nou de regels voor het dragen van een pak? Hoe hoort een pak te zitten en wat kan wel en wat kan niet? Voor onze zijn volgende must do’s wel heel belangrijk bij het kiezen van een kostuumvest.

Onze tips

Bij een vest is het belangrijk dat dit goed zit op je schouders. Hoe je dat kan testen? Makkelijk: je hebt enkel een muur nodig. Leun hiertegen met de zijkant van je schouder. Raakt de epaulet eerst de muur en frommelt deze een beetje op wanneer je verder door leunt, dan is het vest te groot. Het lijkt wel een beetje fitness, toch?!

Losbarstende knoopjes, die willen we vermijden! Doe daarom de knuffeltest en open je armen alsof je iemand wil omhelzen. Voelt het alsof je vest elk moment kan losspringen? Probeer dan eens een ander maatje of een ander model, daar kan bijzonder véél verschil op zitten. Last but not least nog een leuke, laatste tip die ikzelf super belangrijk weet te vinden. Om de juiste lengte van je vest te bepalen laat je je armen rustig naast je lichaam hangen. Krul dan je vingers alsof je het handvat van een kruiwagen gaat vastnemen. Het vest zou nu mooi in de plooi van je vingers moeten vallen. Gebeurt dit niet? Dan is het te kort of te lang.