Wie past het laarsje?

Ik voel me net Assepoester, wanneer ik de titel typte van deze blogpost. Wie past het muiltje? Wél zowel sneakers als laarzen past wel iedereen! Omdat de lente natuurlijk nooit zo warm is, kunnen we de laarzentrend doorzetten tot aankomende zomer. Sneakers blijft het hele jaar doorlopen en is nog steeds hot and happening. Ik krijg vaak de vraag hoe ik aan de slag ga met schoenen en kleedjes. Ik heb niet écht één bepaalde stijl, maar ik probeer wel aan de slag te gaan om de juiste combinaties te vinden om een zo sterk mogelijk resultaat op te leveren. Je schoenen kunnen je outfit maken, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je telkens een andere look hebt – ook wanneer je items meerdere keren draagt.

LAARZEN

Je hebt korte kleedjes, lange kleedjes, midi kleedjes,.. noem maar op. Maar dat heb je ook wanneer we spreken over laarzen. Ten eerste zijn er de kortere laarsjes ofwel laarzen die tot aan de kuit reiken. De midi is te vergelijken met lange laarzen. Ze worden ook wel knielaarzen genoemd. Tot slot zijn er de laarzen die komen tot boven de knie, de zogenaamde overkneelaarzen. Als ik eerlijk ben draag ik het liefst kortere laarsjes. Ook wanneer ik jurkjes draag, maar dat is dan vooral een eigen keuze.

Lange laarzen: Een standaardregel is dat hoe korter de jurk, hoe langer de laars mag zijn. Andersom geldt dit advies natuurlijk ook. Het is tof om een lange jurk te dragen met een kort laarsje. Er is voor iedereen een gepaste laars te vinden. Zorg er wel voor dat deze mooi je benen omsluit. Indien je dikkere kuiten hebt kies je het best voor een exemplaar zonder al te veel tierlantijntjes. Als je meer body wil creëren kan je daar wel voor gaan.

Korte laarsjes: De laarsjes kan je bij ieder kleedje aandoen, ook een iets kortere variant. Onder langere rokken is het een iets minder geschikte optie. Het best kan de lengte van je jurk korter zijn dan je enkellaarsje zodat je nog een beetje been laat zien.  Yay!

 

SNEAKERS

Een jurk kan je met een sneaker dragen als de lengte van het kleedje minstens tot aan de knie komt of iets erboven als het zomer is. Je kan er ook panties bij kiezen, maar dan moet je zorgen dat het één geheel vormt en het niet trashy overkomt. Ik verkies ervoor om maxi dresses te combineren met een witte sneaker, zwarte kleedjes combineer ik dan weer met een iets gekledere zwarte sneaker. Als ik een jeansbroek draag, verkies ik natuurlijk een héél sportieve sneaker. Bij ieder figuur kan je een jurk met de sportieve schoen dragen. Let er wel op dat een sneaker die je enkel niet meer toont een iets kolossalere uitstraling geeft. Het is beter om dus te kiezen voor een exemplaar die je dit wel toont.