Verwen je ogen

Brillen geven me altijd zo’n thuisgevoel. Raar verwoord, maar het is wel écht zo. Ik ben daarin opgegroeid. Mijn hele familie bestaat uit optiekers: mijn mama, mijn papa, tantes, nonkels én mijn opa zijn het. Zelf zou ik het niet kunnen worden. Ik ben liever bezig met schrijven en mode. Dat heeft altijd al in me gezeten. Maar brillen passen éffectief in mijn visie voor mode. En die visie voel ik ook bij Specsavers. Ik heb het merk enkele maanden geleden leren kennen en ik ben helemaal gevallen voor de stijl van het merk. Eerder deze zomer showde ik al de brillen ontworpen door onder meer Kylie Minogue. Daarnaast verkopen ze onder andere brillen van topmerken als Karl én Karen Millen. Sinds kort hebben ze nieuwe eigen collabs. Bovenaan deze blogpost draag ik bijvoorbeeld een bril uit de lijn van Ivana Helskini. Ik kende haar naam nog niet, en dat is best beschamend als ik lees hoe sterk dit merk is. “Ivana Helsinki staat bekend om hun tijdloze creaties op uiteenlopend vlak; van jurken en gebreide artikelen tot voeding, kunst en films. Het label verkent voortdurend nieuwe mogelijkheden, en één daarvan is het ontwerpen van exclusieve merkmonturen voor Specsavers”. YAY!

Ik vind het leuk dat er grote, speciale brillen in de collectie zitten. Daar valt meteen mijn oog op. En dan ben ik écht verkocht. Een heerlijke mix tussen Scandinavische troeven, het eerder speciale effect die de collectie weergeeft. Daarnaast hebben we nog een klassieke touch die het geheel echt uniek maakt. Mijn zonnebril is alvast gestegen naar mijn favoriete zonnebrillen-lijstje. En ja hoor, daar staan namen als YSL en Chanel tussen. Big up, Specsavers!

Brillen dragen moet je met veel fierheid doen. Als kind vond ik het niet fijn, maar nu vind ik het steeds leuker om ermee naar voren te komen. Ik combineer mijn bril met daglenzen, om zo wat meer variatie te hebben. Ik was dringend op zoek naar een nieuw optisch montuur, toen ik de monturen van Specsavers in samenwerking met modejournaliste Fiona Herring spotte. Totally in love!

Modejournaliste Fiona Hering heeft de handen ineengeslagen met Specsavers met als resultaat de Mazzucchelli collectie. Deze bestaat uit tien hoogwaardige Italiaans monturen. Zes dames, vier voor de mannen (toch een beetje girlpower, he!). De Mazzucchelli collectie kenmerkt zich door opvallende kleuren en patronen op zowel klassieke als meer uitgesproken monturen. De collectie bevat een aantal basisontwerpen in één kleur, zoals rood of blauw, maar ook een tweekleurig pilotenmontuur en eigenzinnige patronen als de dit seizoen veel geziene panterprint. En die vond ik meteen perfect. Ik heb ‘m ondertussen besteld, eveneens als mijn nieuwe glazen. Ik heb bijna een -5, dus ik heb best wel sterke glazen nodig. Als ik m’n nieuwe bril heb, toon ik ‘m jullie meteen via mijn socials. Voor nu geef ik graag de website van Specsavers mee, om zelf de nieuwe collecties te ontdekken. Geniet, en laat je betoveren.