Wolky shoes

Jeffrey en ik gingen voor Tomorrowland nog snel picknicken én ik verraste hem met de perfecte schoen: Wolky shoes! Ik heb het merk altijd gesteund, al jaren ondertussen. Ik ben zo overtuigd van de kwaliteit, dat ik elke collectie wel een Wolky sneaker wil. Puur omdat ze mooi zijn, creatief te werk gaan én vooral innoveren. De zaligste sneakers om aan je voeten te hebben: mark my words!

Wolky: some facts

Het begin van de geschiedenis van Wolky ligt in 1982. De toenmalige Zwolse schoendetaillist, en grondlegger van de Wolky, Kees Diks wil dan een wat modieuzere collectie in zijn winkel, waarbij het comfort wel de boventoon moet voeren. Hij besluit dan zelf een aantal modellen te ontwikkelen onder de naam WolkyNature Line, waarna in 1989 de WoljyCity Line volgt. Een groep comfortabele, modieuze sandalen in allerlei sprankelende kleuren met het inmiddels zo bekende unieke verende voetbed van kurk en memory foam. Geloof me als ik zeg dat ze écht heerlijk zitten. Het merk is dus al heel wat jaren stevig aan de slag om vooral het comfort voor elke fan te verhogen. Als je zelf ooit Wolky schoenen hebt gehad, zul je ongetwijfeld merken dat er stevig getimmerd is aan het comfort. Soms denk je dat ze niet meer sterker kunnen, maar toch doen ze er telkens een schepje bovenop. Waar het merk  in het begin zich concentreerde op sportief en semi-sportief, zijn ze er in geslaagd een complete collectie neer te zetten. Zo zien we naast allerlei sandalen en slippers nu ook laarzen, boots, pumps, veterschoenen en instappers. In alle types zijn de laatste modetrends verwerkt, zoals westerninvloeden, korte laarsjes en stoere en ruige boots. Dat alles in de laatste modetinten. En ook de heren collectie mag er zijn met chelsea-boots, veterboots maar ook schoenen die goed onder een kostuum kunnen. Je merkt dat ze hard ook aan het imago werken. Ik vond zelf zilveren sneakers die nu al goed passen bij m’n volgende collectie (hier is die eerste hint). Zilver is helemaal mijn ding. De sneakers heb ik gebruikt om heel Parijs mee te doorkruisen, dus I’m so honest about this brand.

Maar héy! De verrassing was er ook voor me toen ik hoorde over de mannencollectie. Omdat ik voor Jeffrey op zoek was naar een perfecte geklede mannenschoen, ging ik neuzen tussen het aanbod van Wolky. Er volgde voor Wolky dan ook een groep comfortabele en modieuze herenschoenen, en ook hier weer de bekende voetbedden die uitneembaar zijn. De herenschoenen worden tegenwoordig verkocht onder de naam CLOUD 9. Hoe classy zijn ze?

Online bestellen voor zowel man als vrouw kan makkelijk via de leuke Wolkyshop (hoe leuk klinkt dit?!) die je kan vinden via deze link. Loop op wolkjes, jongens!