1 jaar met JLR Peeters

Joepie, m’n autootje is deze maand één jaar. Daarvoor maak ik dus graag een blogpost! 

Ik werk nu exact één jaar samen met de lieve mensen van Garage Peeters in Herentals. Echt de allerbeste service die ik me ooit kon wensen, heb ik gevonden bij de garage. Al was de garage niet nieuw voor me. M’n ouders waren er al klant en wijken nooit af van hun liefde voor Land en Range Rover. De mijne is nu een Discovery Sport en echt oprecht de leukste auto die ik me kon wensen. Toch krijg ik heel wat vragen om meer info te geven over m’n auto. Hier drie belangrijke thema’s.

Wat is het?

De Land Rover Discovery Sport is een compacte premium SUV, sinds 2014 geproduceerd door de Britse autofabrikant Land Rover. Het nieuwe Discovery submerk richtte zich op luxe vrijetijdsauto’s en presenteerde in eerste instantie twee modellen: de compacte Discovery Sport en de grotere Discovery, die in Noord-Amerika als de LR4 werd verkocht.

Sinds wanneer bestaat het?

Tijdens de 2014 New York International Auto Show kondigde Gerry McGovern aan dat de Land Rover Discovery Sport het eerste nieuwe model zou zijn in de uitgebreide Discovery familie. De Discovery Sport is gebaseerd op de Land Rover LR-MS-platform en is een sterk gewijzigde variant van het Ford EUCD-platform, speciaal aangepast voor offroad gebruik. De Land Rover Discovery Sport is een grote SUV met een 2.0 liter dieselmotor en actieve vierwielaandrijving, met opties voor de 7-zits versie of het goedkopere (en efficiëntere) 5-zits model. Alle versies van de Discovery Sport hebben een zeer comfortabel interieur dat klasse uitstraalt. 

De musthaves extra’s?

Alle Land Rover Discovery Sport modellen hebben een 8.0 inch kleuren touchscreen, dat snel reageert. Het eenvoudige Home-menu maakt het gemakkelijk om van de ene naar de andere functie te springen, zeker bij de belangrijkste functies. De graphics zijn helder en alle modellen beschikken over Bluetooth handsfree en audio streaming, een digitale radio, een USB-ingang die volledige controle geeft over een MP3-speler of iPhone en controles op het stuurwiel. Dankzij het InControl Plus Pack kunnen, met gebruikmaking van een gekoppelde smartphone met internet, verschillende apps en een wifi-hotspot worden toegevoegd. Er is geen achter entertainment pack, maar Land Rover heeft iPad-houders, die het mogelijk maken om een iPad te monteren op de achterkant van de voorste hoofdsteunen. De optionele achterste USB-ingangen zijn geschikt als oplaadpunt. Heerlijk!

Meer info is altijd te verkrijgen via Garage Peeters in Herentals? Top service! 

Bedankt Michael én team voor alvast een heel fijn jaartje!