Bread for life

Ik krijg bijzonder veel vraag over mijn voedselallergieën de laatste weken via mijn socials. Bizar, maar leuk omdat ik samen met jullie wil zoeken naar extra leuke adresjes en hotspots in én om België. Vaak vragen mensen waar ik de guts haal om brood te eten. Wél, naar een gewone bakker kan ik niet gaan. Gebakken in dezelfde oven als een notenbrood kan al fataal zijn voor me. Of gewoon brood laten snijden waar noten of soja net door een ander pas gesneden brood kan eveneens ook niet. Ik heb vaak proberen de bakker in mezelf naar boven te halen én zelf brood bakken maar door de drukke tijd als journaliste en met de start up van de derde collectie bij Zeb is het haast niet mogelijk. En dan was er mijn mama, mét een geniaal idee.

Wij kozen zelf vaak bij Lidl. Onlangs mocht ik zelf mee een event hosten. Hun marketing, kwaliteit én aanbod spreekt ons al jaren aan. Plots had mama sandwiches bij van Lidl. Eén van de eerste die ik kon eten. Na jarenlang zitten zeuren om sandwiches had ik eindelijk nog eens sandwiches kunnen eten. Het klinkt stom, maar ergens was ik vooral ook blij.

Het leuke aan Lidl is dat ze willen vernieuwen. Ook op allergenen zijn ze heel sterk en krachtig. Ze proberen iedereen te woord te staan door de klantendienst én zelfs Instagram, maar zijn ook goed met vermelden op eigen producten van bepaalde allergenen zoals de bakkerij afdeling van Lidl. Wij gaan altijd in Diest, een Lidl die trouwens écht mooi vernieuwd is. We spraken de mensen aan én zij hebben speciaal voor ons navraag gedaan in hun bakkerij afdeling in de fabrieken van Lidl. Ze toonde hun eerlijke mening en vertelde dat heel vaak producten op een eenzelfde productlijn worden gemaakt. Item per item hebben ze alles voor me bekeken én er kwam een oplossing aan mijn ‘broodprobleem’.

Het is daar effectief mogelijk pistolets en vers brood te krijgen dat zij ofwel één van de merken apart verpakt hebben. Zelf kan ik er dus de ovenkoeken van eten, maar ook de tijgerpistolets én één soort brood. Van geen brood, naar dat was voor mij de hemel.

Bake it

Ik had steeds meer vertrouwen omdat ik nu spreek over een paar jaar. De patisserie was voor mij eerst way too high, want dat lukt me haast nooit tenzij we thuis cake of taart bakken. Eindelijk heb ik een taart gevonden zonder noten, soja én fruit. De flantaart is ook op een aparte productlijn gebruikt én dagvers. Ik check het soms of ze vaak nieuwe producten aanleveren. Zeker een paar jaar geleden was ik voor mezelf een soort van Mystery Shopper (shame on me), maar Lidl doorstond de test keer op keer. Het lijkt een bizarre blog, maar ik krijg zoveel vraag dat ik écht samen met jullie wil zoeken naar lekkere plekjes om eten of natuurlijk handige tips om met eender welke allergie aan de slag te gaan. Lidl staat open voor een fijne communicatie en is eerlijk. Dat is iets wat voor mij super belangrijk is. Vandaag op het menu: tijgerpistolets belegd als een club kaas. Smakelijk jongens!