Bruges: De Bornedrager

Onlangs waren mijn vriend en ik te gast in een van mijn favoriete Belgische steden, Brugge. Brugge wordt door tal van websites en kranten als beschreven als een van de meest romantische steden ter wereld en dat werd voor ons dubbel en dik bevestigd, voornamelijk dankzij B&B “De Bornedrager”.

De bed and breakfast

B&B De Bornedrager is dé place to be voor een romantisch weekend in het idyllische Brugge. Het gebouw, een prachtig herenhuis, ligt in het hartje van de stad op slechts 5 minuten wandelen van de Grote Markt. De ideale uitvalsbasis om al het moois dat Brugge te bieden heeft te gaan bezichtigen.

De kamers zijn zeer ruim en zijn tot in de kleinste details afgewerkt. Van de mooie decoratie over de verzorgingsproducten van Rituals tot de Nespresso koffie, kortom je zal hier niets te kort komen. Wanneer je voor het eerst de kamer binnenstapt waan je jezelf dan ook als een echte prins(es). Ja hoor, ook de mannen wanen zich hier als een heuse prins. Je voelt je echt binnenstappen in een sprookjesachtig koninkrijk.

Na een zalige nachtrust in het supergrote bed kan je de honger stillen in de ontbijtruimte dewelke zich in de leefruimte van het herenhuis bevindt. Om vol energie aan de dag te kunnen beginnen is er een overheerlijk ontbijt voorzien. Verse afgebakken koffiekoeken, gezonde muesli en een lekker glaasje bubbels mogen hierbij niet ontbreken.

Ben je dus op zoek naar de ideale slaapplaats voor een romantische weekendje Brugge, overweeg dan zeker B&B De Bornedrager. Want geef toe, de overnachting is vaak een van de hoogtepunten voor geslaagd weekendje weg ;-).

Wil je de Bornedrager graag combineren met een lekker eetadresjes in Brugge? Ik heb de ultieme tip! Afgelopen weekend had ik van dat probleem geen minuut last. We kwamen terecht bij The Mood. The Mood Foodcafé vindt je aan de voet van het concertgebouw te Brugge. De gezelligheid van tafelen staat hier centraal. Daarom dat we meteen lieten blijken grote fan te zijn van het restaurant.

Op vrijdagavond kreeg ik meteen een heerlijke kipfilet aangepast aan mijn allergenen. Een lekkere Zuid Afrikaanse wijn én mijn lief die ook meer dan tevreden was met zijn stoofpotje met winterse groentjes maakten de beleving helemaal af. We raakten écht in The Mood en besloten op zaterdagavond opnieuw te reserveren. Ik koos voor de grietfilet, Jeffrey ging dan weer voor de steak gemaakt op de Big Green Egg. Iets superleuk én uniek, want die manier van bakken kan je maar op weinig plekken vinden. We kozen deze keer voor de Martini, die rijkelijk wordt geserveerd. Alle gekheid op een stokje, maar vanmiddag waren wij alweer klant bij het restaurant. Je weet: eens iets lekker is én je beseft hoe makkelijk mensen met je allergieën kunnen omgaan, dan ga je terug. Wij hebben misschien een beetje overdreven, maar ik heb tenminste drie dagen geweldig kunnen eten. Vandaag nog een lasagne en een winterse groentensalade op ons menu én jammergenoeg een ritje terug naar huis. Tot snel lieverds!