Bye bye stresskip!

Ik ben een stresskip. Ik kan stressen over alles. Ik kan heel plots een paniekaanval krijgen én ja, dan zit ik helemaal vast. Mijn hoofd wordt een warboel, mijn maag een opgespannen zootje én slapen is uit den boze tijdens stressy periodes. Stress is eigenlijk iets bizars. Het is er plots, maar je moet er mee kunnen omgaan. Iets waar ik het m’n hele leven al met te kampen heb. Dit is een verhaal dat ik wil vertellen naar aanleiding van producten die ik m’n hele leven al gebruik. Je kent ze misschien wel, de Bach producten. Ik herken ze nog goed. Ondertussen zie je ze vaker en vaker verschijnen: ouders die helemaal into de Bach producten zijn, maar ook merendeel van de apothekers hebben Bach Bloesem Rescue in huis. Die laatste term lijkt vrij ingewikkeld, maar dat is het allemaal niet. De Bach Bloesem Rescue is een samenstelling van Bachbloesems, waarvan de formule is bepaald door Dr. Bach zelf. Het is gemaakt uit vijf Bach remedies en wordt als een remedie op zich beschouwd. Hierover vertel ik je onderaan deze blog nog meer. Ik denk wel dat iedereen baat kan hebben met Bach Bloesem. Sommige mensen denken dat het puur bijgeloof is, maar bij mij is er telkens een merkbaar verschil en voel ik me sterker in m’n vel.

Waaruit bestaat de Bach Bloesem dan?

  • Vogelmelk: Voor schok
  • Zonneroosje: Voor schrik en paniek
  • Reuzebalsemien (crazy naam, I know!): Voor gespannenheid
  • Kerspruim: Voor vertwijfeling
  • Bosrank: Om het gevoel van ‘buiten je lichaam treden’ dat vaak ervaren wordt vlak voor flauwvallen, tegen te gaan.

 

Het begon voor mij allemaal bij de welgekende Bach spray. Dit kleine spraytje is heel vaak mijn redding geweest wanneer mijn verstand het ook helemaal begeeft tijdens een paniekaanval en ik voor geen rede vatbaar ben. En het helpt me ook een paniekaanval de kop in te drukken als ik hem voel aankomen. Ik vind de spray gewoon pure nostalgie. M’n mama had ‘m altijd in huis, en hij heeft me door de helse schooljaren gesleurd. En dan bedoel ik écht gesleurd. Ik was altijd op van de stress wanneer ik een test of examens had. Gelukkig maar dat op dat moment de Bach Bloesem Rescue in m’n leven kwam.

Mijn favorietjes zijn ondertussen wél de tabletten, die we in heel wat varianten kunnen terugvinden. Heel natuurlijk allemaal – dat bevestigd het merk maar ik neem telkens ook de ingrediënten onder de loep:

Zoetstoffen (sorbitol, manitol, isomalt, xylitol), geleermiddel (Arabische gom), zuurteregelaar (citroenzuur), natuurlijke smaakstof (citroen), natuurlijke kleurstof (curcumine), glansmiddel (plantaardige olie, bijenwas), tinctuur van Rescure bloesemmix (zonneroosje, bosrank, reuzenbalsemien, kerspruim en vogelmelk).

De sterkte van de producten zit ‘m in de bloesems, die meteen ook in de naam worden vernoemd: Bach Blosem Rescue. Naast de pastilles heb je een gel, die kan helpen wanneer je te lang in de zon hebt gelegen. Je hebt de druppeltjes, die ondertussen ook al heel wat jaren aan de top staan. Deze variant heb je voor kids, volwassenen én sinds kort ook voor onze viervoeters. Voeg vier druppels Bach Rescue toe aan een drinkglas en jezelf eventjes de rust terugvinden. Gebruik de druppels met kleine tussenpozen. Deze tussenpozen kunnen verlengd worden naar een kwartier of zelfs een half uur, naar mate dat je terug meer en meer rust kan vinden. Zelf heb ik liever de pastilles, omdat ze lekker zoet en fris zijn. Toch een beetje dat snoepjesgevoel, al moet je daarmee natuurlijk ook oppassen.