Coffee in Brooklyn

Hotspots! Ik zou er meer over moeten bloggen! Maar helaas is dat er nog niet zo vaak van gekomen. Al hou ik wel van leuke stekjes, zeker wanneer ik een paar weken geleden in New York mocht vertoeven. Zo leerde ik (shame on me) koffie drinken. Ik lustte het gewoon niet. Ik heb al meermaals pogingen gedaan tot het léren drinken, maar hey, het is me nu gelukt én daarom voel ik me toch al heel wat dagen fitter en energieker. Damn right you caffeeeeein!

Boost my coffee

Mijn favoriete koffiebar en écht een must-do in New York is Stumptown Coffee Roasters. Eigenlijk moet je het echt goed aanpakken en gaan slapen in het Ace Hotel, waar dit adresje een pand mee deelt. Dan kun je hier meerdere keren per dag je cafeïne boost halen en opdrinken in de lobby van het prachtige hotel. Je hebt ook keuze genoeg om enkele dagen (of zelfs weken) door te komen én de verschillende variaties te proeven. De New Yorkers zien Stumptown als een echt rock & roll koffiehuis waar allerlei creatievelingen op af komen. Het aantal hoedjes, tattoo’s en baarden dat je hier ziet is dan ook hoog. Ook hier moet je het niet wagen om een frappuccino te bestellen. Die vond ik alvast bijzonder lekker! De barista’s gebruiken bonen van hoge kwaliteit en nemen de tijd voor elk kopje koffie. Adres? 18 West 29th Street, Manhattan.

Give me some sweets

Stumptown is veruit mijn favoriet maar als je toch nog een toetje wil bij je koffie dan kan je best bij Sweetleaf Coffee & Espresso passeren. Hier ben je absoluut aan het goede adres voor een geweldige kop koffie, maar ook één van de prachtige theesoorten zijn het proberen waard. En ja, ook hier staan rijen, maar de koffie, muffins en scones zijn het wachten waard. Neem je koffie ‘to go’ mee of ga op je gemak zitten en maak gebruik van de gratis Wi-Fi. Want ja, dat is soms ook belangrijk als je mobiele data knock-out zijn. Wie heeft er nog leuke adresjes voor mijn volgend bezoekje in NY? Mail ze me via contact@justyentl.com